Teletask Center

WHD luidsprekers en audio systemen voor verwende oren…

Vanaf zijn oprichting in de jaren '30 is WHD wereldwijd een gerenommeerde firma inzake hoogwaardige geluidssystemen, luidsprekers, audio-elektronica en digitale multiroom-oplossingen. WHD luidsprekers, audio-elektronica en multiroom-oplossingen vinden een enorme waaier aan toepassingen in privaatwoningen, openbare gebouwen en in de industrie. Naast hoogwaardige standaard audioproducten en -luidsprekers ontwikkelt en produceert WHD ook audio-oplossingen op maat. Dankzij de competente WHD ontwikkelingsafdeling alsook de interne lakkerij en productie zijn aanpassingen aan bestaande audioproducten of de ontwikkeling van compleet nieuwe producten (ook voor een klein aantal stuks) mogelijk.

Audio-oplossingen op maat bij WHD

Vele WHD producten vallen u misschien niet onmiddellijk op maar kunnen wel levens redden. Zo produceert WHD bijvoorbeeld ook "kantelspoelen" voor beademingstoestellen voor de geneeskunde. Luidsprekers in de verkeerslichten helpen slechtzienden om de straat over te steken terwijl speciale luidsprekers de arbeiders voor de spooraanleg voor naderende treinen waarschuwen.
Bluetooth-ontvangers nemen de draadloze overdracht van de muziek naar de luidsprekers van bv. smartphones, tablet-pc's of laptops over. Inbouwluidsprekers (zonder omlijsting) zorgen in restaurants, winkels, vergaderruimtes of hotels voor een bijna onzichtbare muziekbeleving. Luidsprekers worden geïntegreerd in meubels, spiegels en zelfs badkuipen - zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit. WHD heeft waarschijnlijk de kleinste stereoketen ter wereld ontwikkeld, die in een stopcontact past.

 

WHD audio-pionier bij gebouwenautomatisatie
WHD is ook een voortrekker van audio- en gebouwenautomatisatie. Digitale multiroom-oplossingen, die in een KNX systeem of computernetwerk geïntegreerd worden, kunnen vanaf elke locatie in het gebouw of vanop een centraal punt gestuurd worden. Onze multiroom-oplossingen waren doorslaggevend om de productcategorie "Audio" in de officiële KNX-producent-databank te laten opnemen.

De WHD toon maakt de muziek - in design & kwaliteit
Een goede sound verdraagt geen compromissen. Daarom heeft WHD een van de grootste akoestische onderzoeksruimten in Duitsland gebouwd, waarin luidsprekers grondig onderzocht worden.
Daar naast de excellente toon ook het design de muziek maakt, hecht WHD ook groot belang aan de ‘look' van de producten. Zo heeft WHD zij bijvoorbeeld voor hun luidsprekers M 240 de gerenommeerde innovatieprijs voor "Architektur + Technik" ontvangen. Ook andere producten zoals het aantrekkelijke WHD Soundpad voor Apple iPad of de WHD MP 55 Dockingstation voor iPod en iPhone slaan in elke design-omgeving een goed figuur.
De topkwaliteit van de WHD audio-oplossingen werd ook van buitenaf bevestigd. Zo werd niet enkel het WHD kwaliteitsmanagement volgens DIN ISO 9001:2008 gecertifieerd. WHD is ook een gecertifieerde VDE-productielocatie. Daarenboven beschikken de evacuatieluidsprekers over het certificaat EN54-24 voor spraak-alarminstallaties.

Het WHD merk : een wonderbaarlijk geluid - wereldwijd
Het ultieme doel is muziek, taal en geluid elk met zijn individuele toepassingen met een optimale kwaliteit weer te geven. Veeleisende eindklanten en belangrijke firma's en instellingen over de hele wereld weten dit te waarderen. Zo zijn luidsprekers van WHD bijvoorbeeld in vele internationale luchthavens geïnstalleerd : op de luchthaven John F. Kennedy in New York, in Charles de Gaulle in Parijs of op de internationale luchthaven van Madrid. Daarnaast is WHD ook geïntegreerd in ontelbare internationale hotels, shoppingcentra en voetbalstadia. De alom bekende Allianz-Arena in München, de thuisbasis van voetbalclub FC Bayern München, is hiervan een schitterend voorbeeld! Maar ook in ontelbare banken en kantoorgebouwen, pretparken, zwembaden, expohallen, renbanen en kerken is WHD geïnstalleerd.