Teletask Center

DEHNcube YPV SCI

Type 2 overspanningsbeveiliging in IP65 behuizing


DEHNcube YPV SCI beveiligt fotovoltaïsche installaties tegen overspanningen - overal. De compacte en flexibele oplossing is snel en eenvoudig te installeren.

Fotovoltaïsche installaties worden blootgesteld aan verschillende externe invloeden. Schade ten gevolge van overspanningen is de meest voorkomende oorzaak die bij verzekeringsmaatschappijen wordt aangemeld. Om PV systemen doeltreffend tegen deze schadevorm te beveiligen is een betrouwbare overspanningsbeveiliging noodzakelijk. Bij de montage van overspanningsbeveiliging heeft de installateur vaak het probleem dat er nabij de omvormer geen isolerende behuizing beschikbaar is voor DIN rail apparatuur en dat de omvormer zelf geen mogelijkheid voorziet om de overspanningsbeveiliging in te bouwen.

De ideale oplossing: DEHNcube YPV SCI
De overspanningsbeveiliging DEHNcube is compact en eenvoudig te installeren en kan hierdoor snel en flexibel worden ingezet. Een bijkomende isolerende behuizing is niet vereist. Meer nog, DEHNcube YPV SCI met IP65 beschermingsgraad kan worden worden geïnstalleerd in een buitenopstelling.

DEHNcube YPV SCI kan toegepast worden in installaties met maximale PV spanning UCPV<= 1000V en is beschikbaar in 2 uitvoeringen (1 MPPT en 2 MPPT). De beproefde SCI technologie met geïntegreerde DC smeltzekering in het kortsluitcircuit van de afleider laat toe DEHNcube in te zetten in PV systemen tot ISCWPV = 1000A zonder bijkomende backup beveiliging.


Verbindingskabels voor DEHNcube
Voorgeconfectioneerde verbindingskabels van het type AL DCU zijn beschikbaar als accessoire voor een eenvoudige en snelle verbinding tussen de overspanningsbeveiliging en de omvormer. De aansluiting op DEHNcube gebeurt via veercontacten zonder gebruik van tools. De kabeluiteinden van de verbindingskabels zijn gestript en de kabellengtes geoptimaliseerd voor de meest voorkomende toepassingen.


De afbeelding toont de verbinding van een string naar de ingang van de omvormer middels 2 AL DCU YPV kabels. AL DCU X PV is geschikt voor de verbinding van 2 strings naar de omvormer.


DEHNcube YPV SCI (Short Circuit Interruption)

  • IP 65 beschermingsgraad
  • Unieke SCI technologie
  • Totale afleidstootstroom (8/20) Itotal 40kA
  • Laag beveiligingsniveau < 4 kV
  • Kortsluitweerstand ISCPV=1000A (zonder bijkomende backup beveiliging)
  • Maximale aansluitdoorsnede 6 mm² (stijf/flexibel)
  • Beproefde Y schakeling voorkomt schade aan de overspanningsafleider in geval van isolatiefouten in de generatorkring
  • Geïntegreerd drukcompensatie element voorkomt waterophoping door condensatie
  • Versie beschikbaar voor 1 MPP en 2 MPP trackers

Referenties:

1 MPP tracker: DCU YPV SCI 1000 1M (94 x 94 x 81 mm)- 900 910

2 MPP trackers: DCU YPV SCI 1000 2M (130 x 94 x 81 mm) - 900 920