Teletask Center

Een trendy penthouse vol comfort dankzij TELETASKEen penthouse tijdloos maar terzelfdertijd karaktervol en trendy ontwerpen is geen sinecure. Projectontwikkelaar PHB Management ging deze uitdaging aan en toverde in hartje Antwerpen een appartement om tot een prachtige penthouse, een oase van rust voorzien van alle comfort.

Deze hoge graad van comfort werd onder meer bereikt door de integratie van het TELETASK domoticasysteem, dat diverse technieken, zoals verlichting, verwarming en audio, naadloos integreert én bestuurt. Dit resulteert niet alleen in een aanzienlijke verhoging van het comfort voor de bewoners maar evenzeer in een efficiënter energiegebruik en lagere energiekosten.

Het trendy interieur baadt in het licht en is her en der voorzien van een kleurrijke, speelse toetsen. De modieuze glazen AURUS bedieningspanelen vermengen zich eveneens als subtiele accenten doorheen de woning. Dankzij een duidelijke en uiterst logische bedienstructuur lijkt het AURUS bedienconcept bijna intuïtief aan te voelen wat de gebruiker wenst te bedienen (verlichting, audio, ...) en wat het beoogde resultaat moet zijn. Zo kunnen de bewoners via RGB-lichtkringen de lichtintensiteit en -kleur wijzigen om zo telkens een andere sfeer te creëren, bv. gedempt warm licht 's avonds terwijl koel licht tijdens het koken. Deze verlichtingsaccenten laten zich heel eenvoudig bijsturen via het RGB kleurenwiel op de AURUS TFT.

Naast het kleurenwiel kunnen ook vaste kleuren of kleurscenario's via een toets opgeroepen worden of aan een sfeer gekoppeld worden. Bij een kleurscenario wordt de kleur van de RGB-verlichting automatisch gewijzigd tussen een reeks presets aan de gekozen overgangssnelheid.

Hiernavolgend een overzicht van de technieken, die naast de verlichting,  door het TELETASK systeem beheerd en bestuurd worden

Integratie van verwarming:
TELETASK biedt de mogelijkheid om de woning in apart gestuurde verwarmingszones op te delen. Iedere zone wordt pas op de comforttemperatuur gebracht, wanneer dit daadwerkelijk nodig is. Gezien nagenoeg alle AURUS bedieningspanelen beschikken over een onzichtbaar geïntegreerde temperatuursensor, dienen in de woning geen aparte thermostaten voorzien te worden. Wanneer de woning verlaten wordt, kan de temperatuur in de woning verlaagd worden in functie van de tijdsduur van afwezigheid.

Integratie van audio:
In deze woning werd via WHD inbouwluidsprekers voor een kristalheldere muziekbeleving geopteerd. De woning is opgedeeld in verschillende audiozones waarbij volgens wens een verschillende of identieke audiobron kan gekozen worden.