Teletask Center

Oppervlaktebehandelingen PEMSA draadgoten

Elektrolytisch verzinkte en gebichromateerde draadgoten (ZB)

Dit betreft een galvanische methode, waarbij door middel van elektrolyse een dun laagje zink op de staaldraad wordt aangebracht. Het proces wordt uitgevoerd in overeenstemming met EN12329: 2000. De opgebrachte zinklaag varieert tussen de 8 tot12 µm. Vervolgens volgt een behandeling met chroomzouten die de corrosievastheid verbetereb. Draadgoten welke elektrolytisch zijn verzinkt en gebichromateerd zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in verwarmde en droge ruimten met verwaarloosbare hoeveelheden luchtvervuiling.

Thermisch verzinkte draadgoten (HD)

Dit verzinkproces wordt ook wel dompelverzinken of vuurverzinken genoemd. Het aanbrengen van de zinklaag geschiedt door middel van onderdompeling gedurende korte tijd van vooraf gefabriceerde producten in een vloeibaar zinkbad. De opgebrachte zinklaag is afhankelijk van de materiaaldikte, maar is voor draadgoten ca. 70 µm. Het proces wordt uitgevoerd volgens NBN-EN ISO 1461. Schroeven en moeren worden verzinkt volgens EN-ISO 10684. Thermisch verzinken is de verzinkmethode voor producten, welke door middel van lassen zijn samengesteld (zoals onderdelen voor ophanging van kabeldragers). Echter ook draadgoten kunnen na fabricage op deze wijze worden verzinkt. Door de behoorlijk grote zinklaagdikte is deze verzinkmethode heel goed toepasbaar voor kabeldragers, welke in de vrije buitenlucht zijn gemonteerd. Ook in agressieve omgevingen in de industrie zijn thermisch verzinkte producten vaak op hun plaats.

Draadgoten met coating Black C8 (Black C8)

De draadgoten zijn voorzien van een organische minerale coating Black C8 conform EN ISO 2081. Ze zijn resistent tegen corrosie klasse C8 conform NBN EN 61537. Het is mogelijk om de draadgoot te plooien zonder schade aan de coating aan te brengen. Elke richtingsverandering kan dus eenvoudig op de werf gemaakt worden. De coating Black C8 is zelfhersteldend op plaatsen die geknipt worden, bij krassen en op plaatsen met kleine beschadigingen. Deze coating behoudt de elektrische continuïteit van de draagoten conrf de NBN EN 61537 Deze draadgoten en accessoires worden aanbevolen in vochtige en agressieve omgevingen.

Roestvast stalen draadgoten (AISI 304 en 316)

Het betreft koolstofstaal geleerd met chroom, nikkel, magnesium en molybdeen. De meest bekende roestvaste staalsoorten zijn AISI 304 (18/8) en AISI 316.
In tegenstelling met wat algemeen wordt gemeend, zijn roestvaste staalsoorten ook onderhevig aan corrosie, maar hun gedrag is, wanneer er correct mee omgegaan wordt, over het algemeen beter dan dat van om het even welke andere beschermende coating.
Hun specifiek gedrag is te wijten aan het feit dat, in een oxiderende omgeving, chroom en nikkel spontaan een laagje chroomoxide genereren, een laagje dat een erop volgende oxidatie verhindert. Dit laagje is zeer kwetsbaar en kan vernietigd worden door indeuken, machinale bewerkingen, solderen, ...
Roestvast staal VERVUILD gemakkelijk en verliest zijn eigenschappen als het bewerkt wordt met gereedschappen die ook voor met andere staalsoorten gebruikt werden. In dat geval moet de beschermende film geregenereerd worden door een chemisch
inwerkingprocédé.
Om dit probleem op te lossen onderwerpt PEMSA alle RVS Rejiband draadgoten en hun toebehoren, na fabricage (stampen, solderen), aan een speciaal regeneratieprocédé van de beschermende film, een procédé gekend onder de naam THERMICRON.