Teletask Center

JUNG FUNK (RF)

Het JUNG Funkmanagementsysteem is een radiografisch domoticasysteem. Het biedt de mogelijkheid om het bedieningsgemak en het comfort van een bestaande installatie op een hoger niveau te brengen. Het is bijzonder geschikt voor woningen, kleine kantoren, showrooms, enz. Voor grotere gebouwen is er het JUNG KNX bussysteem.

Waaruit bestaat het systeem?
Uit zenders en ontvangers, aangevuld met repeaters en een homecontroller.
Zenders zijn er in twee soorten namelijk in de vorm van een afstandbediening en zenders voor vaste opstelling. Ze zijn draadloos, daardoor vrij plaatsbaar en hebben een bereik tot 100m in vrij veld. Ze zenden een signaal uit dat door ontvangers wordt ontvangen. De daartoe geïnstrueerde ontvanger reageert op het signaal en schakelt in. Eén zender kan meerdere ontvangers tegelijk aanspreken. Ook kan een ontvanger door meerdere zenders worden aangesproken. Ontvangers zijn er in meerdere uitvoeringen, voor in- en opbouw.

Repeaters zijn versterkers waarmee we het werkgebied van een systeem met max. 100m kunnen uitbreiden.

De homecontroller is als comfortverhoging bedoeld om het systeem centraal gestuurd en/of automatisch schakelingen te laten verrichten.

Wat kunnen we met het systeem?
Verlichting dimmen en schakelen, jaloezieën en/of rolluiken bedienen en ventilatie en verwarming regelen.

Lichtscènes
Dit zijn combinaties van schakelen, dimmen en jaloeziebesturingen die klantspecifiek ingesteld kunnen worden om bepaalde leefsferen te creëren. Bijvoorbeeld een toets in de inkomhal, die alle loopverlichting inschakelt of een paniektoets naast het bed die overal de verlichting inschakelt.

Homecontroller
Via deze optionele centrale kunnen schakelingen en lichtscènes worden afgeroepen en de aanwezigheidsimulatie worden ingeschakeld. Koppeling met een eventueel inbraakalarm is ook mogelijk.

Installatie van het systeem
Het systeem kan stap voor stap worden ingevoerd, te beginnen met een enkele dimmer/ontvanger en zender. De zenders kunnen overal vrij geplaatst worden, ze werken op batterijen en behoeven geen aansluitleiding. De ontvangers kunnen geplaatst worden in bestaande inbouwdozen, boven het plafond of in de meterkast.
Het systeem laat zich ook ideaal plaatsen in bestaande installaties zonder dat aanvullend hak- en breekwerk nodig is.

Verdere informatie over het Funkmanagementsysteem van JUNG vindt u via onderstaande link:

http://nl.jung.de/t/85_6531.html

Wenst u een voorstel op maat? contacteer ons vandaag nog!