Log-in/Créer un compte
Contactez-nous au +32 9 381 85 00

Scheepsbouw

Vaste installaties voor scheepswerven en droogdokken

Op de scheepswerven en droogdokken worden uiteraard ook allerlei herstellingen uitgevoerd. Niet alleen de ruimtelijke omvang van deze scheepswerven en dokken zijn enorm, maar ook de energievraag. Daarom is het aantal benodigde plug-in aansluitingen enorm in omvang. Om te zorgen voor een vlotte werking onder deze meestal barre omstandigheden, zijn de hoogste eisen aan kwaliteit en materiaal nodig. MENNEKES biedt hiervoor een breed scala aan standaard oplossingen. Bovendien zijn de specifieke eisen vaak zeer toepassingsspecifiek. Of u nu de manager voor productie, onderhoud of planning bent – MENNEKES is dé ideale partner voor alle oplossingen op maat.

Wandcontactdozen

AMAXX contactdooscombinaties

 • verhoogde bescherming tegen corrosie
 • voorzekeringen en differentiaalbeveiliging
 • robuuste kwaliteit en lange levensduur
 • eenvoudige, intuïtieve bediening
 • behuizing uit hoogwaardig kunststof

AMAXX contactdooscombinaties op maat

Contactdooscombinaties voor wandmontage

 • voor diverse toepassingen
 • modulaire opbouw
 • intuïtieve bediening
 • oplossingen op maat van de klant
 • bijna oneindig aantal mogelijkheden

Wandcontactdozen

Het MENNEKES gamma bevat in aanvulling op de klassieke stopcontacten met een bereik tot 400 A ook varianten met een verhoogde bescherming tegen corrosie en differentiaalbeveiliging. Dit vindt vooral zijn toepassing in havens en op scheepswerven, waar de belasting op materialen en producten zeer hoog is. Een robuuste kwaliteit en een lange levensduur zijn kenmerkend voor elke wandcontactdoos en combinatie zodat de gebruikers zich volledig op hun werk kunnen concentreren.

Een ander aspect dat bijzonder belangrijk is voor het gebruik van onze materialen op scheepswerven en dokken  is het eenvoudig, intuïtief gebruik van de MENNEKES producten. Voornamelijk in de scheepsbouw, meer dan in andere industriële sectoren, werken vaak veel mensen van verschillende nationaliteiten samen. Daarom is het intuïtief gebruik van de MENNEKES producten van bijzonder belang zonder de noodzaak van een aanvullende toelichting. De MENNEKES producten behoeven geen verdere uitleg dankzij hun duidelijke pragmatische vormtaal en een duidelijke aanduiding van functies via kleurcodes.

 

Wandcontactdozen

 • met  X-CONTACT: veilige contactsluiting en een eenvoudig gebruik
 • tot ca. 50 % minder krachtinspanning
 • afschakelbaar en vergrendeld
 • robuuste kwaliteit en lange levensduur

AMAXX® Contactdooscombinaties

In de stroomverdeling zijn de MENNEKES AMAXX® contactdooscombinatie voor wandmontage het centrale element. Dankzij hun modulaire ontwerp kunnen ze individueel worden geassembleerd voor elk punt in de scheepswerf hal precies zoals vereist. Zij vormen dus de basis van de elektriciteitsdistributie in de hal. Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden kan het huisvestingsmateriaal ook worden geselecteerd om aan de specifieke eisen te voldoen, bijvoorbeeld AMELAN ® voor een hoge chemische weerstand met uitstekende mechanische, thermische en elektrische eigenschappen of EverGUM ® met hoge stabiliteit en weerstand tegen veroudering. Met het modulaire systeem kunt u gemakkelijk energie en gegevens combineren. Van de kleinste AMAXX ® contactdooscombinatie met een segment door de grootste contactdooscombinatie met vijf segmenten tot de afhangende onable contactdooscombinaties, MENNEKES biedt de juiste combinatie voor elke vraag. Volledig passend in zes verschillende behuizingsmaten en zoals altijd in een aantrekkelijk design: met AMAXX ® van MENNEKES is de elektricien in staat om bijna oneindige combinatiemogelijkheden te openen.

AMAXX® contactdooscombinaties

AMAXX® contactdooscombinaties verlossing

Speciale oplossingen – op maat vervaardigd, eenvoudig samengesteld, afzonderlijk getest

Voor specifieke toepassingen plannen wij klantspecifieke oplossingen, die wij individueel, in samenspraak met de klant, ontwikkelen en implementeren. Voor MENNEKES is de intensieve dialoog met de klant de belangrijkste drijfveer voor innovatie en ontwikkeling. Zo krijgt men een accuraat zicht over de noden in de praktijk. Deze individuele inzichten creëren vaak een impuls die naar nieuwe productinnovaties leiden.

Mobiele toepassingen voor scheepswerven

Mobiele verdelers

Alle types mobiele verdelers van MENNEKES worden aan de meest extreme belastingen blootgesteld. Het constante transport op deze scheepswerven alleen al legt speciale eisen aan de stabiliteit van deze mobiele verdelers. De robuuste, stapelbare en isolerende behuizing is uitermate geschikt voor deze belasting zowel binnen-als buitengebruik. Door hun stabiel frame beschermen zij de contactdozen en de ingebouwde apparaten.
De behuizing van de EverGUM ® bestaat uit een massief rubbermengsel. Dit materiaal heeft een hoge doorslag-en kruipstroomvastheid.

EverBOX – mobiele verdelers

EverGUM® Compact en contactdozen

 • flexibele bestukking tot 125 A mogelijk
 • beveiliging tegen condensvorming bij IP 67
 • robuuste behuizing
 • schokvast
 • doorslagvastheid en weerstand tegen kruipstroom
 • compacte behuizing met onderkant op 77 mm verwijderd van de bodem