Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Industrie. Ambachten. Handelszaken.

MENNEKES laadoplossingen voor uw bedrijf.

Duurzaam de toekomst in

We bevinden ons in een tweede industriële revolutie. Mobiliteit is tegenwoordig mogelijk met duurzaam opgewekte energie: waterkracht, wind en zonne-energie. Dat is absoluut fascinerend en ik ben er trots op daarvan deel uit te maken: op ons bedrijfsterrein staan al 10 laadstations voor medewerkers en klanten, en binnenkort worden dat er nog meer. Het groene imago doet mijn bedrijf goed en het wordt aantrekkelijker voor klanten en medewerkers.

Modulair in de elektromobiliteit

Als ondernemer waardeer ik de flexibiliteit van MENNEKES. We zijn met 10 laadstations begonnen en plannen momenteel de uitbreiding naar een complexere laadinfrastructuur. De MENNEKES-producten zijn zo ontworpen dat je klein kunt starten: zonder specifiek netwerk en beheer daarvoor. De bestaande systemen kunnen eerst met de MENNEKES-systeemunit en later met slimme software-oplossingen in een netwerk worden opgenomen. Voor professioneel gebruik. Goed geadviseerd en aan alles gedacht, van begin af aan! Wij zijn klaar voor de elektro-mobiele toekomst.

Energiekosten onder controle

In het begin hebben we de stroom gewoon geschonken, het geheel alleen als innovatief en sociaal aspect beschouwd. De laadinfrastructuur werd echter zo goed ontvangen, dat het opladen van de voertuigen inmiddels duur is geworden. Dus zijn we overgegaan op een afrekeningssysteem, dat we heel gemakkelijk zelf kunnen organiseren, via RFID-laadkaarten. Met de MENNEKES-oplossing hebben wij de mogelijkheid toegangsrechten aan onze laadstations toe te kennen. Wij brengen een vast maandelijks bedrag bij de medewerkers in rekening, zodat deze inkomsten onze investering compenseren.

eMobility-gateway

Mijn laadinfrastructuur moet professioneel beheerd worden en geschikt zijn voor roaming met de openbare laadinfrastructuur. De eMobility-gateway van MENNEKES is de ideale upgrade voor mijn bestaande laadstations. Er kunnen tot 16 laadpunten met een gateway worden verbonden en op een slim cloud-softwaresysteem worden aangesloten. Het is compatibel met de verschillende MENNEKES-laadsystemen en met alle OCPP-compatibel softwaresystemen. De verbinding is praktisch, eenvoudig en tegen lage operationele kosten!

Geoptimaliseerde investering

De elektrische voertuigen hebben veel energie nodig. In ons bedrijf was de stroomvoorziening er niet voldoende op berekend om alle laadsystemen tegelijkertijd met volle belasting te gebruiken. Uitbreiding van de installatie zou zeer duur zijn geweest. De MENNEKES-systeempartner heeft ons laten zien, dat wij ons deze investering kunnen besparen door gebruik te maken van het MENNEKES energiemanagementsysteem.

Het uitgebreide productassortiment van MENNEKES is voor mijn bedrijf optimaal. Altijd flexibel, voor elke eis.

Gerald, 52 jaar, ondernemer

 

Voor nog meer info, consulteer de website chargeupyourday.be