Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Het JUNG 2-draadssysteem

Compacte functionaliteit

Met het JUNG 2-draadssysteem wordt de bediening van verlichting, rolluiken en jaloezieën comfortabel geregeld. Deze nieuwe technologie is de ideale oplossing voor minder uitgebreide installaties zoals hotelkamers, appartementen, kleinere kantoorprojecten en presentatieruimtes.
Dit systeem is met zijn vertrouwde relaistechniek en de 2-draadsaansluitingen van de bedienpunten eenvoudig te installeren en voordelig in prijs. Ondanks zijn eenvoud biedt het 2-draadssysteem een hightech uiterlijk en flexibiliteit met de vrij vorm te geven sensormodules of de fraaie tastermodules als luxe bedienpunten. 

Eenvoud

Met 2 parallel geschakelde stations kunt u maximaal:
16 x schakelen, of 
8 x dimmen of 
4 x dimmen en 8 x schakelen. 
Eenvoudiger kunnen comfortabele functies niet geïnstalleerd worden. 

Multifunctionele toepassingen en bijzonder comfortabel in bediening 

Voor wie geen complexe techniek behoeft, maar wel functionaliteit en comfort is er het JUNG 2-draadsysteem. Een cruciaal aspect van het systeem is de eenvoud, zowel qua installatie als ook in gebruik. Slechts 2 draden en enkele apparaten zijn nodig voor dit systeem. De techniek zit altijd uit het zicht, opgeborgen in de verdeelkast. De tasters bieden optimaal bediencomfort en grote functionaliteit. eenvoudig met een lichte aanraking regelt u verlichting, jaloezieën en rolluiken. Ook bij het aanbrengen van wijzigingen of uitbreidingen achteraf is het systeem uiterst flexibel. Aanpassingen van functies zijn eenvoudig uit te voeren zonder leidingen in de installatie te hoeven omleggen.  

Comfortabele bediening

Voor de bediening van verlichting en zonwering staan de sensormodules, de tastermodules of de 24 Volt tasters ter beschikking. Ook is het gebruik van een hotelcardschakelaar mogelijk, zodat alle verbuikers worden afgeschakeld bij het verlaten van de hotelkamer.

Stuurstations

Het hart van het 2 draadssysteem bestaat uit het universele relaisstation met acht kanalen en het universele dimstation met vier kanalen. Het is mogelijk om relais- en dimstation, of twee relaisstations of twee dimstations parallel te schakelen.

Toepassingsvoorbeeld Hotel

Het JUNG 2-draadssysteem is niet alleen bijzonder geschikt voor woonhuizen of kleinere kantoorruimtes, maar ook voor toepassing in hotelkamers. In hotelkamers biedt dit systeem overzichtelijke bediening en comfort voor de hotelgast. Ook voor de hotelexploitant liggen de voordelen voor de hand bij deze gestandaardiseerde en voordelige installatie met groot bediencomfort. 
Elke hotelkamer kan bijvoorbeeld identiek worden uitgerust met een kleine verdeelinstallatie met gelijke functies. In de hotelkamers staan met de beide basisapparaten, het relaisstation en het dimstation, maximaal 12 kanalen ter beschikking. Daarop worden de sensormodules of tastermodules aangesloten als bedienunits voor de gasten. Met de Hotelcardschakelaar worden alle verbruikers afgeschakeld als de gast de kamer verlaat, zodat energie niet onnodig verbruikt wordt. Daarmee zijn alle bedienwensen voor een hotelkamer vervuld.