Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Energiebeheer

Hoeveel energie produceert en verbruikt u zelf en wanneer? Uw TELETASK installatie visualiseert alles overzichtelijk in een vergelijkend geheel zodat u bewust wordt van uw verbruikspatroon. Misschien kan u zo bezuinigen door bijvoorbeeld het tijdstip waarop u de vaatwasser gebruikt, te wijzigen? TELETASK helpt u uw verbruik en eigen energieproductie optimaal in balans te brengen!

Automatisch besparen bij afwezigheid

Uw TELETASK installatie zorgt ervoor dat tijdens uw afwezigheid in uw woning geen onnodige energie verbruikt wordt. Naast de verlichting wordt ook de koeling, verwarming, enz. intelligent gestuurd.

Verliezen beperken

U opent graag eens een raam in de slaapkamer. Geen zorg, de verwarming/koeling/ventilatie gaat meteen naar een energievriendelijke stand, tot iemand het raam terug sluit.

Comfortabele en energiebesparende verlichting

Met LED verlichting kan energie bespaard worden. In kantoren gaat TELETASK nog een stap verder door het gebruik van ‘Daglicht sturing’. Dit zorgt er op kantoor voor dat de sterkte van het licht op uw werkoppervlak constant blijft in combinatie met het steeds veranderende daglicht. Bij felle zonneschijn kan de verlichting gedimd worden; vanaf valavond mag er dan weer meer verlichting zijn.

Zonering van uw verwarming

Heeft u de badkamer graag lekker warm maar vergeet u om de gevraagde temperatuur bij het verlaten te verlagen? Geen nood, u heeft de verwarming op uw TELETASK domotica gekoppeld. Niet langer een volledige verdieping of de volledige woning wordt via één thermostaat gestuurd. In iedere ruimte zit een bedieningspaneel met een onzichtbaar geïntegreerde temperatuursensor.

In combinatie met zone-ventielen kan u de gevraagde temperatuur en het tijdstip waarop u die wenst, per ruimte bepalen. Zo wordt ook de badkamerbehaaglijk warm op de gevraagde tijdstippen terwijl er in de tussenperioden voor energiebesparing wordt gezorgd. Maximaal comfort via een minimaal verbruik.

Met TELETASK is je BEN-woning klaar voor de toekomst!

De hedendaagse Bijna Energie-Neutrale woning (=BEN) heeft nood aan een intelligente sturing. Huizen die vandaag de dag gebouwd worden, zijn sterk geïsoleerd waardoor deze in de zomer snel opwarmen en ruimtes makkelijk oververhitten. Zo is het oncomfortabel leven tijdens de zomer of bent u verplicht tot het aanschaffen van een aircosysteem met een extra investering en energieverbruik als gevolg. TELETASK biedt hiertegen de ideale oplossing. Dankzij de slimme sturing van uw zonweringen zal het systeem automatisch de zonnestralen buitenshuis houden om zo oververhitting te voorkomen.
Anderzijds wordt de overdag opgestapelde warmte in de woning ‘s nachts via de by-pass van het ventilatiesysteem ontladen (nachtkoeling). Dit resulteert in een permanent aangenaam binnenklimaat aan de laagst mogelijke energiekost. TELETASK biedt u deze mogelijkheden aan en kan samen met u de meest ideale (BEN)-woning creëren.