Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Samenwerking Wibe Group en Boliden voor koolstofarm zink

15/04/2024

193 jaar collectieve innovatie: Wibe Group slaat de handen ineen met Boliden voor koolstofarm zink

De twee gerenommeerde Zweedse organisaties, Wibe Group en mijnbouw- en smelterijbedrijf Boliden, zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de 193-jarige historiek van Wibe Group, met als doel een koolstofarme productie en samenleving.

Dankzij het gebruik van koolstofarme zink van de firma Boliden, die gekend staat als één van ‘s werelds laagste CO2-voetafdrukken bij verfijnde zinkproducten, werkt Wibe Group toegewijd aan een milieuvriendelijke productie met als doel een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot.

Bij de productie van verzinkt staal heeft zink als primaire grondstof een essentiële functie. Verzinkt staal, voorzien van een beschermende zinklaag, verhoogt de duurzaamheid en de algemene levensduur door corrosiebestendigheid. Met meer dan 50 jaar deskundige ervaring in thermisch verzinken, vormt Wibe Group een van de meest gerenommeerde actoren in Scandinavië. Het feit dat zij hun processen en diensten voortdurend verbeteren, geeft hen een aanzienlijk concurrentievoordeel op vlak van hoge kwaliteit en efficiëntie.

De koolstofarme zink van Boliden wordt ontgonnen zonder de inzet van fossiele energie en bevat een CO2-uitstoot van minder dan 1 ton per ton zink. Vergeleken met het globale branchegemiddelde van 3,6 ton, bedraagt dit een beduidend lage CO2-voetafdruk. De firma Boliden zet in 2024 verder in op de duurzame productie van zink via hun uitbreidingsproject van de smelterij in Odda. 

Bekijk in onze e-cataloog alle thermisch verzinkte WIBE kabelladders en WIBE kabelbanen.

Geschreven door Geert Himpens