Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DEHN beveiligt laadstations

21/03/2018

DEHN Bliksem- en overspanningsbeveiliging voor laadstations voor elektrische voertuigen

Laadsystemen zijn nodig daar waar elektrische voertuigen voor langere tijd geparkeerd staan: op het werk, thuis, op P+R parkings, in parkeergarages, in ondergrondse parkings, enz.

Daarom worden meer en meer laadstations geïnstalleerd op private, semi-openbare en openbare plaatsen. Als een gevolg hiervan is er een stijgende vraag in een uitgebreide beveiliging tegen bliksem- en overspanningen. Zowel de voertuigen als de laadinfrastructuur vormen immers een te belangrijke investering om het risico te lopen op beschadiging ten gevolge van bliksem of overspanning.

Onweer – verhoogd risico voor elektronica

Een onweersbui vormt een reëel gevaar voor de elektronica in een laadstation (bv. de controller, kWh teller, het communicatiesysteem). Zijn meerdere oplaadpunten onderling doorverbonden dan kunnen zij door één enkele blikseminslag vernietigd worden.

Schade door overspanningen

Ook een indirecte blikseminslag kan schade veroorzaken aan de infrastructuur. De kans bestaat dat op die manier gegenereerde overspanningen het voertuig tijdens het laadproces beschadigen. Elektrische voertuigen hebben meestal een spanningsvastheid tot maximaal 2.500 V- Een blikseminslag genereert echter spanningen die tot 20 keer hoger liggen.

Voor aanvullende info of een oplossing op maat, klik hier.

Bescherm uw investering – voorkom schade!

Geschreven door Cédric Ryckaert