Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DEHN veiligheidshelmen

11/04/2022

DEHN veiligheidsmateriaal in de kijker

In the spotlight: de DEHN veiligheidshelm

Het DEHNcare-assortiment, de passieve vlamboogbescherming, biedt een waaier aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor de personen die aan een installatie werken. De wetgeving bepaalt duidelijk dat de werkgever verantwoordelijk is voor de bescherming van zijn werknemers.

Vlambogen worden vaak veroorzaakt door foute manipulaties aan de schakelinrichting, verontreinigingen en vreemde voorwerpen in de installatie zoals vergeten gereedschap of ongedierte. Dit betekent dat zelfs de meest moderne schakelinstallaties risico lopen. Bij een vlamboog komen binnen enkele milliseconden enorme hoeveelheden energie vrij. Iedereen die zich op dat moment dicht bij de schakelinstallatie bevindt, is in groot gevaar door de extreme hitte, giftige verbrandingsresten en explosieve drukgolven.

Het DEHNcare gamma bevat een waaier aan beschermingsjassen, beschermkappen en veiligheidshelmen.
De DEHNcare vizieren met transparante kin-bescherming bieden een ATPV-waarde (Arc Thermal Performance Value) tot 25 cal/cm².
De vlamboog beschermkap biedt een bescherming voor gezicht, oren en nek tot 37,2 cal/cm². De mix van leer en neopreen zorg voor het best mogelijke comfort.

Bekijk het volledige assortiment hier

Geschreven door Cédric Ryckaert