Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DEHNcare: Persoonlijke beschermingsmiddelen

29/01/2024

Bij het werken aan elektrische installaties kunnen vlamboogfouten worden veroorzaakt door technische defecten, verkeerde bediening, verontreiniging of vreemde voorwerpen in de installatie.

De DEHNcare persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vlambogen zijn zorgvuldig ontworpen om ontspannen en comfortabel te werken. Want alleen persoonlijke beschermingsmiddelen die op de correcte manier gedragen/gebruikt worden, bieden ook een effectieve bescherming.

Persoonlijke veiligheidsuitrusting

Persoonlijke beschermende kledij

Persoonlijke beschermende kleding tegen vlamboogfouten voor elektrisch geschoolde personen, verkrijgbaar in verschillende beschermingsklassen. In Europa zijn de beschermingsklassen APC 1 en APC 2 relevant, internationaal worden de PBM-categorieën 1-4 gebruikt. Slijtvast, conform de normen, zowel voor indoor- als outdoorgebruik.

NIEUW:

ArcFit HLP 63

Onderkledij

De ArcFit collectie voor veeleisende toepassingen voldoet aan beschermingsklasse APC 2 en PBM categorie 4. Geschikt voor het werken aan elektrische installaties met hoge energieniveaus.

De High-Level Protection (HLP) kleding beschermt bij het werken aan installaties met hoge energieniveaus waar speciale bescherming nodig is, zoals laagspannings- hoofd- en middenspanningsschakelinstallaties.

ArcFit HLP 63 in een notendop:

  • Zeer comfortabel om te dragen, zelfs met de 3-laags stofstructuur - gewicht per oppervlakte-eenheid 655 g/m²
  • Meer bescherming dan standaard vereist: getest met verhoogde vlamboogenergie (Warc of WLBP) = 630 kJ
  • Zijopening op broekspijp om gemakkelijk aan te trekken wanneer je schoenen draagt
  • Personalisatie mogelijk met bedrijfslogo en naam

DEHNcare UnderWear (onderhemden, onderbroeken en polo's) verhoogt het beschermingsniveau in combinatie met de ArcFit Indoor en Outdoor. Volgens het principe van gelaagdheid in kleding kan een hogere beschermingsklasse worden bereikt, elke laag betekent extra veiligheid.

UnderWear in een notendop:

  • Kleed je warmer en veiliger in de koude maanden met vlamboogbestendig ondergoed
  • Verhoogd beschermingsniveau (PPE 3) en tot 37 cal/cm² (ATPV) volgens NFPA 70E
  • Principe van gelaagde kleding:
    • Binnen + Onderkleding = 31 cal/cm²
    • Buiten + onderkleding = 37 cal/cm²
  • Kostenbesparend; geen extra beschermende kleding vereist

Beschermende handschoenen

Bescherm het belangrijkste instrument: de handen. Wanneer er aan elektrische systemen wordt gewerkt, bestaat de kans op een vlamboogfout. Handen komen zeer dicht bij de gevarenbronnen en moeten dan ook betrouwbaar worden beschermd.

Bescherming voor ogen, gezicht en hoofd

Helder zicht en optimale perfectie voor ogen, gezicht en hoofd met geteste en gecertificeerde beschermingsmiddelen. DEHNcare veiligheidshelmen en -vizieren bieden hoofd en gezicht optimale bescherming tegen vlamboogfouten.

Bescherm de ogen, gezicht en hoofd tegen brandwonden, rondvliegende onderdelen en vonken. DEHN veiligheidshelmen, gelaatsschermen en vizieren zijn bijzonder helder, slijtvast en krasbestendig.

NIEUW:

Bivakmuts

In een notendop:

  • Vlamboog-beschermingsklasse APC 2
  • PBM-categorie 3 (volgens NFPA 70E)
  • Vergroot het beschermende effect: combineer gelaatsscherm en bivakmuts

Met de juiste maatregelen wordt telkens de veiligheid gewaarborgd, de brandbeveiliging van uw elektrische installatie geoptimaliseerd en de beschikbaarheid van de installatie gegarandeerd.

Ontdek hier het volledige gamma DEHNcare persoonlijke beschermingsmiddelen!

Geschreven door Michiel Adams