Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DUOi Switched & Interlocked

DE NIEUWE AFSCHAKELBAAR-VERGRENDELDE WANDCONTACTDOOS IN 16 EN 32 A

❗Nieuw: De wandcontactdoos DUOi❗

Het verschil met de DUO wandcontactdoos? De handige LED-spanningsindicator

Altijd controle over de bedrijfstoestand
De geschakelde, vergrendelbare wandcontactdoos DUOi beschikt over een LED-spanningsindicator. Deze kan je duidelijk zien aan de bovenkant van de wandcontactdoos en geeft de huidige bedrijfstoestand van het toestel aan in een voedingsnetwerk van maximaal 3 fasen. Zo is de status van het DUOi stopcontact altijd zichtbaar. Wanneer het stopcontact is ingeschakeld en in de normale modus werkt, licht de indicator in het groen op. De indicator brandt niet bij een fout of als het stopcontact is uitgeschakeld.
Zo kan snel gereageerd worden en kunnen eventuele problemen onmiddellijk opgelost worden.

Onze wandcontactdoos DUO(i): de slimme hulp voor uw branche

Op industriële sites zoals containerhavens, scheepswerven, de zware industrie, voedingsmiddelen-industrie …  heerst altijd een grote bedrijvigheid. Om een soepele, kostenefficiënte workflow te garanderen moet stroom veilig en betrouwbaar beschikbaar zijn. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de afschakelbaar-vergrendelde wandcontactdoos DUO van MENNEKES. Sinds jaar en dag heeft deze dan ook een uiterst betrouwbare reputatie in gebruik.

Goed nieuws! De contactdozen in 16 en 32 A (3-, 4- en 5-polig) werden onlangs volledig geherdefinieerd tot een vernieuwde productoplossing met sterke, vooruitstrevende eigenschappen. Ontdek ze hier:

De voordelen van onze wandcontactdoos DUO:

 • Handige en tijdbesparende installatie dankzij

  de onderbak van de behuizing die 180 graden gedraaid kan worden. Daardoor is de M32-kabelinvoer zowel vanaf de boven- als onderkant mogelijk. In de onderbak van de behuizing bevinden zich vier uitbreekbare kabelinvoeren met voorbereide schroefdraad (3x M25- en 1x M32-kabel), die gemakkelijk met gereedschap kunnen worden geopend. Zo moeten enkel benodigde kabelinvoeren geopend worden en dienen geen blindstoppen gebruikt te worden. Op die manier blijft de wandcontactdoos maximaal dicht en afgeschermd. Als toebehoren zijn ook wartels M32- en M25 beschikbaar.

  de uitneembare montageplaat waardoor de kabels eenvoudig kunnen worden aangesloten. Contactdoos en lastscheidingsschakelaar zijn voorbedraad op de montageplaat bevestigd. Zo kunnen alle componenten snel samen aan de wand gemonteerd worden. De contactdoos en schakelaar kunnen dan ook tegelijkertijd via de montageplaat uitgehaald worden om op een veilige ondergrond bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

  de 4 slimme, tegen verlies beveiligde combikopschroeven met dubbele schroefdraad die via een inbussleutel of sleufschroevendraaier kunnen bediend worden. Zo kan de behuizing snel en flexibel geopend en terug gesloten worden. De combikop-behuizingsschroeven zijn vervaardigd uit kunststof, dus veel duurzamer dan metalen schroeven.
 • Veilige en eenvoudige bediening dankzij

  DUO-vergrendeling 1
  De wandcontactdoos DUO is uitgerust met een lastscheidingsschakelaar met handige draaiknop. Zolang geen stekker in de contactdoos zit, staat de schakelaar op „Off“. De contactdoos is beveiligd zodat er geen stroom doorheen gaat. Uitsluitend in deze „Off“-stand kan een stekker in- of uitgeplugd worden.

  DUO-vergrendeling 2
  Indien een stekker in de contactdoos zit, kan de schakelaar op „On“ gezet worden. Daardoor vergrendelt de contactdoos zich mechanisch zodat de stekker onder stroombelasting niet kan worden uitgeplugd.  Klapdeksel met rubberen noppen
  (beschermingsgraad IP67). Hiermee is de contactdoos zelfs in vochtige en natte omstandigheden goed hanteerbaar. Het openen van het klapdeksel gebeurt naar boven, niet in de richting van de wand. Een conflict met de onder ingevoerde kabels en de kabelwartel wordt daardoor voorkomen.

 • Veilige en eenvoudige bediening dankzij

  Lockout-tagout-hangslot dat door de opening kan bevestigd worden. Zo kan de schakelaar in uitgeschakelde toestand worden beveiligd tegen ongewenst opnieuw inschakelen - en is hij zelfs bij ingeplugde stekker niet inschakelbaar.

  X-CONTACT® waardoor krachtbesparend in- en uitpluggen mogelijk wordt. Het in- en uitpluggen kan zo tot met 50% minder krachtsinspanning!

DUO wandcontactdozen zijn vervaardigd uit robuust en duurzaam materiaal waardoor een jarenlang gebruik gegarandeerd wordt.

Klik hier voor de brochure.
Ontdek hier welke voordelen MENNEKES DUO heeft. 
Klik hier om de montage van DUO te zien. 

Conversietabel van oud naar nieuwe versie: klik hier

Geschreven door Isabelle Beirlaen