Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Het laadstation AMTRON® 4You is volledig klimaatneutraal

13/03/2024

100% klimaatneutraal en ‘made in Germany’

Futureproof en duurzaam op alle fronten

Klimaatneutraal laden is nu kinderspel. Met AMTRON® 4You voegt MENNEKES een laadstation toe aan haar assortiment dat volledig vervaardigd in Duitsland en 100% klimaatneutraal is. Voor elke gram CO2 die vrijkomt bij de productie van deze laadstations, investeert MENNEKES in bosbeschermingsprojecten in Brazilië en Peru. AMTRON® 4You belichaamt daarom de samensmelting van duurzaamheid en vooruitstrevende laadtechnologie - een nieuwe stap voorwaarts in de investeringen van MENNEKES voor de toekomst.

 

Klimaatneutrale fabricage "made in Germany"

Elk AMTRON® 4You laadstation wordt volledig klimaatneutraal vervaardigd. MENNEKES neemt een breed scala aan vrijwillige duurzaamheidsmaatregelen om de CO2-uitstoot tijdens de productie van de apparaten tot een minimum te beperken. In samenwerking met Fokus Zukunft, een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid, is de CO2-voetafdruk van de AMTRON® 4You laadstations gedetailleerd en nauwkeurig berekend -inclusief elke schroef en gram kunststof. MENNEKES hecht waarde aan transparantie in deze berekeningen, om elk spoor van 'greenwashing' te vermijden.

Bosbescherming met AMTRON® 4You

Hoewel MENNEKES uitgebreide duurzaamheidsmaatregelen neemt, is er toch een uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie van AMTRON® 4You. Een groot deel hiervan wordt veroorzaakt door de ingekochte grondstoffen en componenten van leveranciers, waarop MENNEKES slechts beperkte invloed heeft. Om deze uitstoot te compenseren, investeert MENNEKES in twee gecertificeerde bosbeschermingsprojecten in Zuid-Amerika.

REDD-project "Para nut concession" - Peru

Dit project in Madre de Dios, Peru, richt zich op een holistische benadering om het Peruaanse regenwoud te beschermen. Het natuurreservaat in het Amazonegebied herbergt tal van bedreigde planten- en diersoorten. Het project initieert maatregelen om het bos te beschermen tegen illegale ontbossing en biedt kleine boeren op lange termijn een hoger loon door middel van verantwoorde oogsten. Dit stelt hen in staat om hun bos te behouden en te beschermen.

Huidige resultaten van het project omvatten:

  • Duurzame bescherming van ongeveer 300.000 hectare regenwoud
  • Jaarlijkse besparing van 2.086.089 ton CO2-uitstoot

"Envira Amazonia Project" - Brazilië

Dit project in Acre, Brazilië, heeft als doel het beschermen van het bos en het tegengaan van ontbossing van het tropisch regenwoud. Belangrijke cijfers van dit project zijn:

  • Bosbescherming op een gebied van 39.300 hectare
  • Jaarlijkse besparing van 1.259.646 ton CO2-uitstoot

 

Fokus Zukunft, een gecertificeerd duurzaamheidsadviesbureau, is een betrouwbare partner voor MENNEKES in hun duurzaamheidsinitiatieven.

Geschreven door Bert De Waele