Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG aanwezigheidsmelder mini: klein formaat, grootse prestaties

Dankzij de KNX aanwezigheidsmelder mini met geïntegreerde buskoppeling kunnen verlichtingsinstallaties, thermostaten en andere elektrische verbruikers behoefte-georiënteerd aangestuurd worden. De verlichting, verwarming of ventilatie kan op die manier automatisch, energiezuinig en geheel naar wens geregeld worden. Deze melder is beschikbaar in de varianten standaard en universeel.

Flexibele montage

De compacte bouwvorm van deze aanwezigheidsmelder biedt drie opties voor plafondmontage: inbouw in het verlaagd plafond, opbouwmontage of montage in een reguliere inbouwdoos. De inbegrepen montagekit maakt de montage extra snel en eenvoudig. Ingebouwd in het verlaagd plafond of via een reguliere inbouwdoos komt de kleine vormgeving helemaal tot zijn recht. Het toestel gaat dan bijna naadloos over in het plafons en valt nauwelijks op in het interieur. De KNX aanwezigheidsmelder mini laat zich subtiel en harmonieus integreren in elke mogelijke sfeer, dankzij het strakke design.

360° registratie

De drie PIR-sensoren van de melder vormen een totale registratiezone van 360°. In de universeel-uitvoering zijn de sensoren individueel verwerkbaar en kan hun "blikrichting" dus per parameter beïnvloed worden. Daglichtafhankelijke sturing van verlichting is tevens mogelijk. Het instellen en bedienen kan optioneel via een IR-afstandsbediening bij de uitvoering universeel.

Brede waaier aan functies

De KNX melder kan als aanwezigheidsmelder, bewegingsmelder of voor meldbedrijf ingezet worden, afhankelijk van de configuratie ervan. De registratiezone kan uiteraard ook uitgebreid worden via een softwarematige parallelschakeling van meerdere apparaten, waarbij er één als hoofdaansluiting gecombineerd wordt met verschillende nevenaansluitingen.

5 configureerbare functieblokken 

De vijf functieblokken van de universeel-variant functioneren los van elkaar en kunnen omgeschakeld worden tussen dag- en nachtbedrijf. Elk functieblok kan op de toepassing "bewegingsmelder", "aanwezigheidsmelder" of "meldbedrijf" geconfigureerd worden zoals gewenst. Zo kan één enkel apparaat meerdere rollen vervullen, met hun uitwerking op verschillende zones binnen de ruimte.

De voornaamste eigenschappen op een rijtje:

  • Minimalistische vormgeving, compacte bouwvorm
  • Flexibele toepassing dankzij 3 montagemogelijkheden
  • Groot toepassingsgebied
  • 5 functieblokken, configureerbaar op aanwezigheidsmelder, bewegingsmelder of meldbedrijf
  • Daglichtafhankelijke lichtregeling
  • 3 PIR-sensoren met een registratiebereik van 360° 

Geschreven door Danny Rogge