Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG bewegingsmelder Mini Basic: allesziend, discreet design

De JUNG bewegingsmelder Mini Basic (ref. BM360MBWW) staat voor een accurate en doelgerichte bewegingsdetectie in straal van maximum 3 meter. Dankzij zijn compacte uitvoering valt hij nauwelijks op in de ruimte.

De bewegingsmelder beschikt over een PIR-sensor waarmee – lichtsterkteonafhankelijk – alle bewegingen in een straal van 360 graden nauwkeurig geregistreerd worden. De sensor werkt tangentieel (6 m) alsook radiaal (5,5 m): de bewegingsmelder detecteert dwars door het detectiebereik nauwkeurig alle bewegingen van personen, die zich naar de sensor toe of van de sensor weg bewegen.

Dit maakt de melder ideaal voor een energiezuinige en voordelige verlichtingssturing, bijvoorbeeld in hotelkamers, waar via de bewegingsmelder de 'bezetfunctie' doelgericht en eenvoudig wordt aangestuurd. De bewegingsmelder Mini Basic kan ook naadloos in KNX installaties geïntegreerd worden. In combinatie met andere KNX-componenten, zoals het JUNG multistation, neemt hij de aanwezigheidsdetectie op de plek van een hotelcardschakelaar over: betreedt een hotelgast zijn kamer, dan worden de verlichting en de klimaatsturing aangeschakeld. 

De parametrering, configuratie van de nalooptijd of de lichtsterkte-instellingen verlopen via de aangesloten KNX apparaten, bijvoorbeeld het JUNG KNX multistation, een binaire ingangsmodule of een Taster-interface. De bewegingsmelder Mini Basic wordt van stroom voorzien via de netvoeding of busspanning

De bewegingsmelder Mini Basic wordt gekenmerkt – zoals zijn naam het zegt – door zijn discreet design waarbij enkel de lens (Ø 35 mm) en de designring (samen Ø 52 mm) zichtbaar zijn. Zelf valt de bewegingsmelder Mini Basic niet op maar hij is allesziend!

Geschreven door Danny Rogge