Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG KNX Aanwezigheidsmelder Mini

Een discrete vormgeving en grootse prestaties: dat typeert de JUNG KNX aanwezigheidsmelder Mini met geïntegreerde buskoppeling in de versies Standaard en Universeel. Deze aanwezigheidsmelder is de ideale oplossing voor het aansturen van verlichtingsinstallaties, kamerthermostaten en andere elektrische apparaten.  Zo kunnen bijvoorbeeld verlichting, verwarming of ventilatie energiezuinig en volledig naar wens gestuurd worden. Zijn compacte bouwvorm heeft drie mogelijkheden voor plafondmontage: inbouw in een verlaagd plafond, opbouw of montage in een standaard inbouwdoos.

De voordelen in een oogopslag:

  • Discreet design, compacte bouwvorm
  • Flexibele toepassing dankzij 3 montagewijzen
  • Omvangrijk toepassingsgebied
  • 3 PIR-sensoren met een detectiebereik van 360° 
  • 5 functionele blokken, configureerbaar op de aanwezigheidsmelder, bewegingsmelder of alarmmelder
  • Daglichtafhankelijke verlichtingssturing
  •  BELANGRIJK: 
    Geïntegreerde temperatuursensor: temperatuurmeting vanaf V 02 in de versie Universeel

Grote waaier aan diensten

Afhankelijk van zijn configuratie kan de aanwezigheidsmelder Mini als bewegingsmelder, aanwezigheidsmelder of voor een meldcentrale ingezet worden. Door een softwarematige parallelschakeling van meerdere apparaten, waarbij één melder als master gecombineerd wordt met meerdere ondergeschikte aanwezigheidsmelders, wordt zo de detectiezone gevoelig uitgebreid.

360° registratiezone met 3 PIR-sensoren

De drie PIR-sensoren van het apparaat hebben een totale registratiezone van 360°. In de variant Universeel zijn de sensoren individueel instelbaar zodat de ‘detectierichting’ van de sensoren per parameter aangepast kan worden. Naar behoefte is ook daglichtafhankelijke lichtregeling mogelijk. Instelling en bediening kunnen bij de Universeel-uitvoering optioneel met een IR-afstandsbediening.

5 functieblokken naar wens configureerbaar

De vijf functieblokken van de variant Universeel werken onafhankelijk van elkaar en laten zich omschakelen tussen dag- en nachtmodus. Iedere functieblok kan daarbij naar wens op de toepassing ‘bewegingsmelder’, ‘aanwezigheidsmelder’ of ‘alarmmelder’ geconfigureerd worden. Zo kunnen met slechts één apparaat meerdere functies voor de verschillende zones in de ruimte uitgevoerd worden.

KNX lichtsterkteregelaar Mini

Met de KNX lichtsterkteregelaar Mini met geïntegreerde lichtsensor is een daglichtafhankelijke lichtregeling in binnenruimtes mogelijk. Ook voor deze lichtsterkteregelaar bestaan dezelfde drie mogelijkheden voor plafondmontage: opbouw, inbouw of inbouw in verlaagd plafond. Dankzij zijn afmetingen en de onzichtbare instel-elementen wordt de lichtsterkteregelaar gekenmerkt door een discreet design.

Geschreven door Roeland Struye