Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG LS 1912 tuimelschakelaar

LS 1912: de tuimelschakelaar opnieuw uitgevonden

Eind de jaren 1910 doet de tuimelschakelaar haar intrede ter vervanging van de draaischakelaar. Voor het eerst had deze eenvoudig en makkelijk bedienbare tuimelschakelaar naast zijn functioneel karakter ook een esthetische waarde. Sinds 1912, het jaar waarin JUNG opgericht werd, bundelt JUNG in haar schakelmateriaal dit strak design met alle mogelijke innovaties.

Met het nieuwe gamma schakelmateriaal LS 1912 eert JUNG deze traditie en vertaalt deze in een eigentijds design. De schakelaars zijn met alle afdekramen uit de LS serie combineerbaar; de naam van dit nieuwe gamma is een eerbetoon aan het jaar waarin JUNG opgericht werd.

Door haar jarenlange ervaring als producent van schakelmateriaal in metaaluitvoering introduceert JUNG het gamma LS 1912 in een hoogstaande selectie van metalen uitvoeringen zoals aluminium, roestvrijstaal, messing en glanzend chroom. Het tijdloos en strak gamma LS 1912 is dan ook het resultaat van een grondig doordachte vormgeving.

Het design van het tuimelelement bestaat in 3 uitvoeringen: cilindervormig, conisch of kubusformaat. Schakelaars in enkelvoudige of tweevoudige afdekramen, naar keuze horizontaal of verticaal gepositioneerd zijn beschikbaar. Merk op dat in het LS 1912 gamma de tweevoudige afdekramen geen tussenschot meer vertonen.


LS 1912, een geslaagd huwelijk tussen traditioneel vakmanschap en tijdloos design. Bekijk hier het filmpje of download de brochure.

Voor productinfo: klik hier.

Geschreven door Roeland Struye