Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG LS Touch

De slimme KNX-ruimtecontroller op formaat van een LS schakelaar. 

Dé designoplossing voor een uitgebreide, gevisualiseerde ruimteregeling

Voor een uitgebreide bediening van de functies in een ruimte: LS TOUCH, de intelligente ruimteregelaar van JUNG, combineert de intuïtieve bediening van KNX functies met een visualisatie ervan. Hierdoor wordt het aantal benodigde bedieningspunten in de ruimte aanzienlijk verminderd.

Ontdek de nieuwe functies hier!

LS TOUCH in één oogopslag:

  • 32 KNX functies
  • Externe ingang voor extra sensor, bv. raam- of deurcontact
  • Waarschuwing en alarm, ook akoestisch
  • Tot acht logische functies
  • Ruimtetemperatuurregelaar en vier regelaarneventoestellen
  • Drie favorietenpagina’s met elk maximaal vier functies
  • Inbedrijfstelling via ETS
  • Intuïtieve menunavigatie
  • Touchdisplay met hoge resolutie
  • Wijzigingen door gebruikers mogelijk
  • Naderings- en helderheidssensor 

Met de LS TOUCH kunnen tot 32 KNX functies per display bediend worden. Dankzij deze smart room controller wordt enerzijds de klassieke KNX-bediening functioneel uitgebreid maar anderzijds in één bedieningsapparaat gecentraliseerd. Met maximaal acht weektimers kunnen verschillende functies op verschillende tijdstippen ingesteld worden. Bovendien kunnen afzonderlijke tijden ingesteld worden, favorieten gewijzigd en het menu aangepast. Het raster, het aantal pagina's en de lay-out van het display kunnen daarenboven naar wens worden gekozen.

Handige bedieningsmogelijkheden op één display

Dankzij de uitgebreide functies werkt het display autonoom, zonder een bovenliggende server. LS Touch meet en regelt onder meer de kamertemperatuur en visualiseert de waarden op het display.

De gebruikersinterface van de LS Touch is gebaseerd op duidelijke en eenduidige symbolen. Lay-outmatig vertoont de LS Touch gelijkenissen met de JUNG KNX F 40; de bediening daarentegen leunt aan bij het gebruik van smartphones dankzij de swipefunctie. Daardoor is de bediening uiterst intuïtief. Zo kan door de menu’s geswiped worden en de gewenste functies, allen via ETS geparametreerd, opgeroepen worden. De swipe-bewegingen zijn in alle richtingen mogelijk, de toewijzing van de menu’s volledig naar wens.  

Flexibele opties

LS Touch wordt via de KNX bekabeling gevoed. De installatiehoogte is 140 centimeter. Op de binaire ingang kunnen potentiaalvrije contacten worden aangesloten. De informatie die zo wordt verkregen, kan waarschuwings- of alarmmeldingen activeren.

Veelzijdige kleurkeuze

Qua design wordt LS Touch gekenmerkt door een veelzijdige kleurkeuze. Hij wordt voorzien van een enkelvoudig frame uit de gamma’s JUNG LS 990 of LS ZERO en is verkrijgbaar in een veelvoud van materialen en kleuren. De unieke echt metalen varianten zijn ideaal voor het design van LS Touch. LS ZERO maakt inbouwmontage mogelijk. Beide series zijn verkrijgbaar in de 63 Les Couleurs® Le Corbusier-kleuren. Voor elke framekleur wordt de bijpassende achtergrondkleur in de gebruikersinterface opgeslagen.

Eén systeem voor vele functies

Met LS TOUCH werd de bediening van KNX-systemen verder ontwikkeld. LS TOUCH is ontworpen als een slimme ruimteregelaar en maakt de bediening van alle verbruikers in een ruimte mogelijk. Hierdoor wordt het aantal bedieningspunten verminderd.

Verlichtingsbesturing

Zonwering

Tijd

Schakeltijden

Instellingen

Info

Menu

Favorieten

Temperatuur

Enkele functies uitgelicht:

Enkel 'AAN' of enkel 'UIT'

Met LS TOUCH kunnen gebruikers op een betrouwbare manier schakelen tussen hun individuele KNX-functies. Dankzij de meest recente update is het mogelijk om centrale commando's te sturen met LS TOUCH, bijvoorbeeld "Alle apparaten uitschakelen". Met een "AAN"-commando is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de actuele drempelwaarde van een weerstation te overschrijven, zodat de zonwering bij een andere lichtintensiteit naar beneden gaat.

 

Extra verwarming en koeling

Naast de basisverwarming of -koeling is vaak ook een extra optie nodig. Een klassiek voorbeeld is de badkamer, waar de basistemperatuur wordt geregeld door de vloerverwarming en de comforttemperatuur door een handdoekdroger wordt bepaald. De LS TOUCH schakelt deze extra stand automatisch in en uit wanneer nodig.

Ventilatieregeling met procentuele waarden

Als er een temperatuurregeling met ventilatie in de LS TOUCH werd geprogrammeerd, kan de ventilator-snelheid via de laatste update ook als een procentuele waarde worden ingesteld. Zo kan een analoge actuator rechtstreeks worden aangestuurd - zonder extra apparaten of logicamodules - wanneer een regelsignaal (0 tot 10 Volt) vereist is.

 

Geoptimaliseerde weergave

Wanneer de kleurtemperatuur van het licht wordt gewijzigd met de Tunable White regelaar, geeft LS TOUCH de waarden weer in Kelvin of in percentage (aandeel koud wit). 

JUNG LS TOUCH: de smart KNX ruimtecontroller in ontelbare kleurvarianten.

Bekijk meer op onze e-cataloog

Klik hier om de cataloog te bekijken. 

Geschreven door Danny Rogge