Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG SILVERPLUS® technologie



Op drukke ontmoetingsplaatsen bestaat een groot besmettingsgevaar door bacteriën, virussen en andere ziektekiemen. Met JUNG SILVERPLUS®, de nieuwe materiaaltechnologie ter preventie en bestrijding van ziektekiemen, kan dit gevaar verminderd worden. JUNG SILVERPLUS is dan ook een effectieve aanvulling op de reeds bestaande antimicrobiële materialen voor lichtschakelaars, stekkers en allerlei displays voor gebouwaansturing.

Zo werkt SILVERPLUS®

-SILVERPLUS® is een materiaal waaruit componenten worden vervaardigd, onafhankelijk van het type, de functie en de vorm van JUNG producten.
-SILVERPLUS® is geen laklaag of een coating. Het oppervlaktemateriaal slijt niet, wordt niet uitgewassen en verdwijnt niet. Bij een simulatie in een laboratorium is gebleken dat het minimaal 15 jaar werkt.

De SILVERPLUS®-materiaaltechnologie is gebaseerd op zilverionen (Ag+). Ze worden door het SILVERPLUS®-oppervlak afgegeven en vallen ziektekiemen en -verwekkers op diverse manieren aan.

  • werkt antibacterieel, schimmelwerend en antiviraal. Vermindert de bacteriebelasting van oppervlakken binnen de 24 uur met meer dan 99,9%
  • werkt tegen bacteriën (bijv. ook Staphylococcus aureus (MRSA) en Acinetobacter baumannii)
  • vermindert de virusbelasting van oppervlakken
  • werkt tegen omhulde virussen (zoals het Coronavirus SARS-CoV-2)
  • voorkomt en verstoort de groei van schimmels
  • werkt continu (24/7)
  • is geurneutraal
  • werkt onafhankelijk van licht
  • bevat geen Nano deeltjes

Het werkingsprincipe van SILVERPLUS®



Ag+-ionen zorgen ervoor dat het omhulsel van een ziekteverwekker zich minder aan het productoppervlak hecht, terwijl de doorlaatbaarheid van het omhulsel wordt verhoogd. Dit reduceert de mogelijkheden voor de groei en toename van een ziekteverwekker. Ag+-ionen verstoren op eiwit gebaseerde mechanismen bij de signaalverwerking en het stoftransport (stofwisseling) van het omhulsel van micro-organismen.

Daarbij reageren Ag+-ionen met name met zwavelhoudende bestanddelen van aminozuren, die deel uitmaken van belangrijke eiwitten (enzymen). Door deze reacties worden de voor de micro-organismen vitale eiwitten gedeactiveerd en gedenatureerd. Daarnaast kunnen zilverionen ook aan de binnenkant van ziektekiemen schade veroorzaken. Daarbij reageren Ag+-ionen vooral met het DNA van de ziektekiem, waardoor de vermenigvuldiging en toename worden verstoord.

Hygieneplus met langdurige werking

TRADITIONEEL OPPERVLAK
Kiembelasting zonder SILVERPLUS®

SILVERPLUS® OPPERVLAK
Kiembelasting met SILVERPLUS®

Beproefde technologie

Het antibacteriële oppervlak SILVERPLUS® werkt niet alleen tegen bacteriën, maar ook tegen schimmels en omhulde virussen. In laboratoriumtests met telkens vier verschillende bacteriën én schimmels én een omhuld virus stelden onderzoekers van onafhankelijke testinstituten vast dat het antimicrobiële oppervlak de groei en toename van de testkiemen proactief remt en het aantal ziekteverwekkers significant vermindert.

 

LS 990 en AS 500 met SILVERPLUS®

De programma ’s LS990 en AS 500 zijn verkrijgbaar in de nieuwe SILVERPLUS®-materiaaltechnologie. Vanzelfsprekend zijn beide SILVERPLUS®-designs bestand tegen reinigings- en desinfectiemiddelen. Het programma is verkrijgbaar in alpine wit. Ook de KNX TASTER F 10 is beschikbaar in SILVERPLUS®

KNX TASTER F 10 IN LS 990

POTENTIAAL AARDINGSCONTACTDOOS
IN AS 500

 

Ontdek ons schakelmateriaal met SILVERPLUS®-materliaaltechnologie hier.

Geschreven door Joppe Coopman