Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Nieuw in de JUNG Smart Visu Server: diagramfunctie

De JUNG Smart Visu Server wordt voortdurend geoptimaliseerd. Met de meest recente update versie 1.2.1750 worden enkele nieuwe functies en optimalisaties doorgevoerd.

Deze nieuwe versie implementeert de diagramfunctie in de Smart Visu Server. Daarnaast verbetert de nieuwe update de integratie van SONOS in het KNX systeem en maakt hij gelijktijdige toegang van meerdere gebruikers tot het KNX systeem via MyJUNG mogelijk. Bovendien detecteert de Smart Visu Server nu automatisch of een IP-interface aanwezig is in het netwerk (DHCP-bereik). Een connectie met de Smart Plugs van Philips Hue wordt nu ook veel eenvoudiger.

De nieuwe grafiekfunctie in detail

Diagrammen vergelijken parameters, tonen tendensen en maken de interpretatie van gegevens mogelijk. Deze update brengt dus nog meer transparantie in de smart home vermits de werkelijke temperatuurwaarden kunnen worden geregistreerd, vergeleken en, indien nodig, gericht geoptimaliseerd door aanpassing van het gebouwbeheersysteem.

Enkele voorbeelden:

  • Vergelijking van temperaturen: gebruikers die temperatuursensoren in het gebouw hebben geïnstalleerd (bv. door middel van KNX drukknop F 10, KNX drukknopsensoren F 40 of F 50 of KNX aanwezigheidsmelder Mini Universal) kunnen nu de temperaturen in de verschillende kamers schematisch weergeven en vergelijken. Ideaal om gerichter en kostenefficiënter te verwarmen: wanneer is het waar het warmst, wanneer het koudst? De nieuwe grafiekfunctie toont de geregistreerde waarden met grafieken binnen de Smart Visu Server-app.

  • Weergegevens registreren: een KNX weerstation op het dak? Hiermee kunnen gebruikers weergegevens registreren en op basis hiervan hun eigen weerbericht maken dankzij de nieuwe kaartfunctie. Lijndiagrammen tonen waarden zoals neerslag, temperatuur of windsnelheid.

 

  • Energiegegevens registreren: de grafieken op basis van KNX-gegevens maken het ook mogelijk om onnodige kosten te identificeren en zo het gebouw efficiënter te beheren. Gebruikers kunnen onder andere ook de informatie van een KNX-energiesensor uitlezen en weergeven in duidelijke lijndiagrammen.

De voordelen van deze nieuwe versie in een notendop:

  • Grafiekfunctie voor gedetailleerde gegevensdiagrammen
  • Optimalisatie van de integratie van SONOS-luidsprekers
  • Gelijktijdige toegang van meerdere gebruikers tot het KNX systeem via MyJUNG
  • Automatische detectie van een IP-interface in het DHCP-bereik
  • Vereenvoudigde integratie van Philips Hue Smart Plugs

Geschreven door Danny Rogge