Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG Smart Visu Server - Nog meer comfort in de slimme woning

De JUNG Smart Visu Server maakt de besturing van de intelligente woning eenvoudig. Dankzij het gebruiksvriendelijke bedieningsconcept kan zowel het KNX-systeem als andere aanwezige systemen zoals Philips Hue of Sonos via de mobiele toestellen bediend worden. Spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant kan eveneens via de Smart Visu Server aan het KNX-systeem gekoppeld worden.

  • Ideaal voor vrijstaande huizen en residentiële projecten
  • Onbeperkte toegang vanop afstand met SV-Remote
  • Ondersteunt KNX Secure
  • Behuizing uit geanodiseerd aluminium
  • Spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant
  • Compatibel met Samsung SmartThings

Het controlecentrum voor de slimme woning

Klein. Slim. KNX. De Smart Visu Server is het controlecentrum voor de intelligente woning. Via de server in compact formaat kan de verlichting, zonnewering, HVAC, muziek, IP-camera’s enz. binnen een duidelijk gestructureerde gebruikersinterface bediend worden. Via individueel aangemaakte scènes kan de bewoner in functie van zijn/haar eigen behoeftes processen in de slimme woning aanpassen.

Ideaal voor privéwoningen
Als compacte server voor het lokale netwerk is de Smart Visu Server ideaal voor gebruik in privéwoningen of de betere huurwoningen. Via de montageset kan hij op een rail of aan de muur worden geïnstalleerd. Hij bestuurt en beheert de gebouwtechnologie in maximaal 32 individueel definieerbare ruimtes en beheert tot 320 configureerbare functies, van verlichtingsregeling tot toegangscontrole. 

KNX ontmoet IoT
De Smart Visu Server koppelt de KNX-installatie met Philips Hue en Sonos. Het KNX-systeem wordt op het lokale netwerk aangesloten via een KNX IP-router of een KNX IP-interface. De verbinding met het Philips Hue-systeem wordt via de Philips Hue Bridge gerealiseerd. Het Sonos Sound System wordt in het gebouwbeheersysteem via het lokale netwerk geïntegreerd. Met de wereldwijd unieke verbinding met Samsung SmartThings maakt de Smart Visu Server de besturing van andere IoT-producten en -diensten mogelijk.

Het slimme huis bedienen: aan jou de keuze

Met de Smart Visu Server kan de slimme woning op verschillende manieren bediend worden: op de klassieke manier met een drukknop, intuïtief met stembesturing of mobiel met de app. De bewoner kiest het bedieningssysteem dat het best bij hem past.

Manuele bediening - klassiek via drukknop
Lichten schakelen en dimmen, jaloezieën of rolluiken bedienen, lichtscènes oproepen en nog veel meer: met de KNX drukknoppen in het JUNG design schakelaargamma kan het intelligente gebouwenbeheersysteem handig en eenvoudig bediend worden. Verschillende functies kunnen aan de drukknoppen toegewezen worden. Een LED-strip in het midden toont de schakelstatus.

Spraakbesturing - Intuïtief en contactloos
Intelligente besturing van moderne gebouwtechnologie in woon- en werkomgevingen met KNX. In combinatie met de Smart Visu Server kunnen veel functies intuïtief via spraakbesturing met Amazon Alexa of Google Assistant ingesteld worden.

Mobiel via app - toegang op afstand inbegrepen
Thuis of onderweg: met de Smart Visu Server App kunnen alle functies met één vingerswipe bediend worden. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Voor toegang buiten het thuisnetwerk is een veilige toegang op afstand nodig via een myJUNG account.

Eén app, alle functies

De JUNG Smart Visu Server App toont alle functies en statussen in het Smart Home overzichtelijk en duidelijk. Ongeacht of het via smartphone, tablet, laptop of met een touchdisplay uit de Smart Control range bediend wordt. De bedieningsinterface is altijd identiek en past zich aan de betreffende beeldschermgrootte aan.

Het huis wordt slimmer
Schakelen, bedienen, regelen - met één aanraking. Het maakt niet uit welk apparaat gebruikt wordt of vanaf welke locatie het slimme huis bediend wordt. De app toont alle processen in één oogopslag. Dankzij de grote variëteit aan meegeleverde sjablonen kan de interface aan de eigen wensen aangepast worden en de achtergrondkleur, lettergrootte enz. zelf bepaald worden. Met behulp van aangepaste acties en scènes kan de Smart Home zelf beheerd worden, kunnen instellingen op elk moment aangepast worden of nieuwe functies geïntegreerd worden. 

Schermweergave van de Smart Visu Server-app en zijn gebruiksvriendelijke interface
Bediening van verlichting, ook met Philips Hue
De Smart Visu Server is compatibel met het Philips Hue slimme verlichtingssysteem en herkent automatisch wanneer een Philips Hue Bridge in het thuisnetwerk geïnstalleerd is. Alle verlichting is zichtbaar in de Smart Visu Server-gebruikersinterface. Instellingen of acties worden eenvoudig gedefinieerd en het licht kan bediend worden zonder dat de Philips Hue app geconsulteerd moet worden. Dit kan niet alleen via het scherm, maar ook op de klassieke manier via KNX-knoppen aan de muur. Hiervoor kan eenvoudigweg de KNX/IoT-functie, die beide systeemwerelden met elkaar verbindt, gebruikt worden.

Jaloezie- en rolluiksturing
Privacy en zonwering met één druk op de knop. In een gebouw met KNX-apparatuur kunnen elektrische jaloezieën, rolluiken en zonweringen met een vingertip bediend worden, kamer per kamer, de hele verdieping of het volledige huis. Ook de zonwering kan via een schema of afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht bediend worden. Zo kan eenvoudigweg licht- en jaloeziesturing gecombineerd worden om bijvoorbeeld een aanwezigheidssimulatie te genereren.

Astrofunctie
Met de astrofunctie kunnen verlichting en jaloezieën geschakeld worden, afhankelijk van zonsopgang en zonsondergang. Gedurende het jaar passen de schakelmomenten of schakeltijdstippen zich aan de veranderende tijden aan.

Schermweergave van de Smart Visu Server app, verwarming en binnenklimaat
Slimme verwarmings- en klimaatregelingstechnologie zorgt voor een behaaglijke temperatuur in het hele huis en beschermt het milieu. Via de intelligente gebouwtechnologie kan de verwarming ingesteld worden om de gewenste temperatuur voor een kamer, een verdieping of het hele huis in te stellen. Indien gewenst, schakelt de verwarming automatisch over naar de terugstelmodus wanneer het huis verlaten wordt. Via toegang vanop afstand kan op elk moment de verwarming, ventilatie en klimaatregeling opnieuw ingesteld worden.

Muziek en multimedia
De Smart Visu Server ondersteunt de integratie, visualisatie en bediening van het Sonos-geluidssysteem. De Smart Visu Server-app geeft niet alleen toegang tot afspeellijsten, maar ook tot internetradio en streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music of SoundCloud kunnen gebruikt worden. Ook de combo van muziek en lichtregeling via acties is perfect mogelijk. Voor de perfecte avond met vrienden kan de bewoner bijvoorbeeld de juiste lichtsfeer creëren in combinatie met de favoriete party-afspeellijst.

Bekijk onze e-cataloog hier.

Geschreven door Roeland Struye