Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Kabelhouder met functiebehoud

14/08/2019

Kabeldraagsystemen met functiebehoud zijn essentieel voor een brandveilige infrastructuur. Tal van veiligheidssystemen zoals noodverlichting, brandmeldsystemen… moeten immers tijdens een brand, voor een bepaalde duur, perfect blijven functioneren. De klassieke kabeldraagsystemen met functiebehoud worden toegepast in onder andere openbare gebouwen, kantoorcomplexen, tunnels en ziekenhuizen.

De klassieke kabeldraagsystemen, zoals kabelladders, kabelgoten of draadgoten, bieden een optimale zekerheid maar zijn vrij complex en arbeidsintensief qua installatie. Voldoende vrije installatieruimte moet bovendien kunnen worden voorzien. Daarenboven moeten deze installaties aan tal van voorschriften beantwoorden.

Voor deze projecten waar niet op de traditionele manier kan gewerkt worden of waar extra bekabeling met de eis voor functiebehoud achteraf moet toegevoegd worden, kan de houder voor een kabelgroep dé oplossing bieden. Deze houder, vervaardigd uit Sendzimir verzinkt staal, valt onder het functiebehoudsysteem en is conform het E90 certificaat. Dankzij deze houder kunnen stroom- en datakabels op een plafond of tegen een betonnen of massief gemetselde muur met een brandwerende betonschroef gemonteerd worden. De maximale afstand tussen de houders is 300 mm.

Deze houder is eenvoudig monteerbaar en uiterst gebruiksvriendelijk: geleverd in open toestand wordt hij na het plaatsen van de kabels gesloten. Nadien nog extra kabels toevoegen? Geen probleem! De houders kunnen makkelijk opnieuw geopend worden.

Geschreven door Stijn Cosaert