Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

MENNEKES voorziet steeds oplossingen op maat!

Industriële stekkers en contactdozen voor de voedingsmiddelenindustrie, logistieke centra, de auto-industrie, datacenters en windturbines.


De MENNEKES PowerTOP® Xtra-familie van 16 tot 32A is voortaan ook leverbaar in de beschermingsklassen IP 67 en IP 69 waardoor deze stekkers en contactdozen ook perfect in de voedingsmiddelenindustrie kunnen worden ingezet. Dankzij deze IP 67 en IP 69 beschermingsklassen zijn de stekkers en contactdozen optimaal beschermd tegen het binnendringen van water en waterafzettingen, vooral tijdens reinigingswerkzaamheden met hogedrukreinigers. Dat garandeert een probleemloze stroomtoevoer.

De gekende afschakelbare- vergrendelbare DUO-wandcontactdoos in 16 en 32A is nu ook verkrijgbaar als DUOi wandcontactdoos met spanningsweergave. Dankzij deze LED-spanningsindicator is de bedrijfsstatus van de DUOi steeds meteen herkenbaar. Bij een normale werking brandt de LED groen, tijdens een storing gaat deze LED uit waardoor er snel gereageerd kan worden. Dankzij deze nieuwe feature wordt de DUOi contactdoos dé ideale oplossing voor stroomvoorziening in o.a. de auto-industrie, logistieke centra en de voedingsmiddelenindustrie, maar ook voor andere veeleisende werkgebieden zoals containerhavens, scheepsbouw en zware industrie.

Bepaalde omgevingen zijn extra risicogevoelig, zoals datacenters. MENNEKES beschikt hiervoor over een gamma aan extreem hittebestendige en duurzame stekkers, koppelingen, wand- en opbouwcontactdozen, die een continu storingsveilige stroomvoorziening garanderen.

Op vlak van hernieuwbare energie, bv. windturbines, voorziet MENNEKES variabele combinaties van stopcontacten en stekkers en contactdozen voor spanningen tot 690 Volt.

De gerenommeerde wandcontactdooscombinaties bieden een stabiele, flexibele stroomvoorziening in verschillende sectoren, zoals de auto-industrie, logistieke centra en de voedingsindustrie. Ze zijn geschikt voor wandmontage, ophanging aan het plafond, verplaatsbaar om mee te nemen of vrijstaande installatie.

Kortom, voor elke toepassing voorziet MENNEKES steeds dé gepaste oplossing!

Geschreven door Isabelle Beirlaen