Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

MENNEKES PowerTOP Xtra - nu nog uitgebreider!

Contactmateriaal voor alle toepassingen van 16A tot 125A

In de industrie, bij de spoorwegen en bij transportbedrijven, in havens of op kampeerterreinen - overal moet stroom onder de zwaarste omstandigheden veilig worden verdeeld. Alle PowerTOP® Xtra koppelingen zijn uitgerust met onze geavanceerde contactbustechnologie X-CONTACT®.

De PowerTOP® Xtra stekkers en koppelingen:


Beleef de CEEvolution!
De vier voordelen van PowerTOP® Xtra:

Ergonomie heroverwogen Eenvoudige en veilige aansluiting
Comfortabele montage Krachtensparend steken en trekken

Veilig in gebruik en een lange levensduur 

Een speciaal design en robuust materiaal zorgen ervoor, dat u het PowerTOP® Xtra-contactmateriaal onder veeleisende omstandigheden veilig en comfortabel kunt gebruiken en dat de producten een extra lange levensduur hebben. Dankzij de ergonomische behuizingsvorm, de greepzones met noppen en de wartel met rubberen noppen hebben de CEEstekkers en koppelingen een goede grip, liggen ze ook bij vochtige omstandigheden perfect en slipvast in de hand en kunnen ze meerdere duizenden keren worden in- en uitgeplugd. Bij het contactmateriaal in 63 en 125 A sluit de wartel direct aan op de behuizing - waardoor u de oppervlakken van stekker en koppeling bijzonder gemakkelijk kunt schoonhouden.

Sterke extra's voor extra bescherming 

Bescherming tegen stof en water
Het PowerTOP® Xtra contactmateriaal in 16 en 32 A voldoet aan de beschermingsgraad IP54, het contactmateriaal in 63 en 125 A is naar keuze verkrijgbaar in de beschermingsgraden IP44 of IP67.
Bescherming tegen agressieve stoffen en hoge luchtvochtigheid
De koppelingen in 63 en 125 A zijn uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en optioneel met vernikkelde contacten. Bij de stekkers zijn de pennen ook vernikkeld. Het 5-polige CEE-contactmateriaal in 16 en 32 A is optioneel verkrijgbaar als variant PowerTOP® Xtra R in dezelfde robuuste uitvoering.

Comfortabele montage -
met minimaal gereedschapsgebruik 

Het montageproces voor de PowerTOP® Xtra-familie werd geperfectioneerd: door middel van de zelfzoekende schroefdraad van de behuizing, een vergrendelingsschuif en de kabelschroefverbinding kunt u het CEE-contactmateriaal van 16 tot 125 A eenvoudig en tijdbesparend monteren met weinig gereedschap.
Snelle aanduiding Snel vastschroeven en borgen

Eenvoudige en veilige aansluiting 
met ErgoCONTACT®

De PowerTOP® Xtra-familie is algemeen verkrijgbaar met de schroefcontact-aansluittechniek. Deze hebben ze voor 16 A en 32 A stekkers en koppelingen doorontwikkeld voor de comfortabele aansluittechniek ErgoCONTACT®. Ze maken voor u een eenvoudige, veilige en tijdbesparende installatie mogelijk.
 

  1. Ergonomische verantwoorde installatie
  2. Ader invoeren
  3. Geleidekraag
  4. Onverliesbare combikopschroeven

Eenvoudige en veilige aansluiting 
met SafeCONTACT

Het PowerTOP® Xtra contactmateriaal in 16 A en 32 A is ook verkrijgbaar in de variant PowerTOP® Xtra S met de schroefloze snijklemtechniek SafeCONTACT. Hier hoeft u de aders niet te strippen of voor te behandelen - wat meer dan de helft van de gebruikelijke aansluittijd en later ook onderhoudswerkzaamheden bespaart!
Zeker contact Binnenaanzicht SafeCONTACT


Krachtensparend steken en trekken 
met X-CONTACT®  • Innovatief en eenvoudig
  • Veilig en bestendig


Meer info: 
Klik hier voor de brochure.
Klik hier voor de conversietabel PowerTOP® Xtra
Bezoek de e-cataloog voor het PowerTOP® Xtra gamma

Geschreven door Gert Van den Bossche