Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Solar Totem: PEMSA's ultieme oplossing voor kabelmanagement op zonnedaken

12/07/2021

Solar Totem is het nieuwe multifunctionele montagesysteem voor het monteren van kabeldragers en buizen op zonnedakinstallaties.

De markt voor hernieuwbare energie is één van de snelst groeiende markten van de laatste decennia. Bovendien wordt verwacht dat deze groei zich in de komende jaren zal voortzetten. Met het oog op deze opmars heeft Pemsa een nieuw montagesysteem ontwikkeld voor de ondersteuning van kabeldragers op zonnedaken: Solar Totem.

Solar Totem is een multifunctioneel, verhoogd montagesysteem voor het kabelmanagement in zonnedakinstallaties of andere bovengrondse toepassingen. Het systeem is onder andere geschikt voor de installatie van Rejiband® draadgoten en Pemsaband geperforeerde kabelgoten.

Het systeem bestaat uit een hermetisch reservoir, vervaardigd uit isolerend materiaal, afgesloten met een schroefdop die de waterdichtheid garandeert. Aan de buitenkant zijn de nodige uitsparingen voorzien voor de bevestigingsaccessoires van de kabelgoten of -buizen. De Solar Totem wordt geleverd in een kit inclusief centrale ophangingseenheid in de BK8-uitvoering, twee zelftappende schroeven en vlakke sluitringen in INOX I304.

Een veilige, aanpasbare oplossing voor industriële behoeften

Solar Totem kan gevuld worden met water, zand of beton om het gewicht te verhogen en de stabiliteit van de installatie te verbeteren. Bovendien is het ontwerp erop gericht de installatie zo efficiënt en veilig mogelijk te maken. De voorziene gaten in de Totem zorgen voor een eenvoudige aansluiting van de onderdelen in de kit voor verschillende types kabelmanagement.

Aan de bovenzijde zit een veiligheidsindicator die aangeeft of de plug correct afgesloten is. De sleuven zijn ontworpen voor een makkelijke hantering en transport.

Tot slot is de Totem aan de onderzijde voorzien van markeringen voor het aligneren van de installatie. De onderkant is bovendien geschikt voor bevestiging op effen oppervlakken met montagelijm wanneer boren niet mogelijk is.

Breed scala aan toepassingen

Solar Totem is de perfecte oplossing voor fotovoltaïsche installaties op platte zonnedaken waar niet geboord kan worden, platte zonnedaken op ondoordringbare asfaltplaten en zonnedaken op een ondergrond van beton of grind. Daarnaast kan hij perfect fungeren als tussensteunpunt voor installaties met grote overspanningen en ook om bovengrondse kabeldragers in industriële of tertiaire installaties te ondersteunen en te verhogen.

Meer weten? Bekijk hier de brochure

Bekijk Solar Totem in de e-catalog

Geschreven door Geert Himpens