Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Stagobel gaat voor duurzaamheid

12/03/2020

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) moedigt ondernemingen aan om zich in te zetten voor een duurzame toekomst op basis van de 17 Sustainable Development Goals (zie afbeelding hieronder).

Stagobel ging in 2019 de uitdaging aan en stapte vastberaden mee in het VCDO-verhaal. Om te slagen voor dit ambitieuze project zette ons team tien doelgerichte acties op poten. Met trots kunnen we nu melden dat alle initiatieven van het afgelopen jaar door de evaluatiecommissie werden goedgekeurd. Dat betekent voor ons alweer een grote stap richting duurzame bedrijfsvoering en een extra stimulans om de komende jaren het onderste uit de kan te blijven halen! 

Fier op dit behaalde resultaat, zetten we graag enkele acties op een rijtje...

Wandelingen en pingpong

Onder het motto 'een gezonde geest in een gezond lichaam' lanceerden we de Stagobel pingpongcompetitie en de wandeltochten, voor wie tijdens de middag graag een frisse neus haalt. Deze initiatieven moeten aanzetten tot meer beweging op het werk en boosten tegelijk de teamgeest!

Duurzame mobiliteit

In het kader van de Week van de Duurzame Mobiliteit riepen we onze werknemers op om via een alternatieve vervoerswijze - die minder uitstoot produceert - naar het werk te komen.

Opgeruimd staat netjes

Met onze tweewekelijkse actie Vegen voor eigen deur en onze jaarlijkse deelname aan de Prijkels Proper lenteschoonmaak pakken we het probleem van zwerfvuil grondig aan. Zo houden we de buurt netjes voor onszelf en anderen!

Vredeseducatie: herdenking WOI

Ter herdenking van de rampzalige gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor de samenleving, brachten we met z'n allen een bezoek aan Flanders Fields en de Menenpoort. Deze educatieve uitstap zorgde voor een sterkere bewustmaking en herinnerde nog eens nadrukkelijk aan het belang van verdraagzaamheid.

De warmste spaghettilunch en quiz

Om geld in te zamelen voor De Warmste Week organiseerden we enerzijds een smakelijke spaghettilunch onder de collega's en anderzijds een quiz waarop ook alle vrienden en familie welkom waren. Stagobel verdubbelde het ingezamelde bedrag en kon zo €3.500 aan het goede doel schenken!

De Stagobel achtertuin

De grond achter het Stagobel-gebouw doet afwisselend dienst als graasweide, bloemenweide en moestuin, wat de biodiversiteit op het terrein bevordert. Met de aanleg van onze persoonlijke moestuin creëerden we tegelijk een aangename openluchtzithoek om tijdens de middagpauze samen te vertoeven.

Natuurlijk willen we deze positieve lijn als bedrijf verder doortrekken. De nieuwe initiatieven voor 2020 zijn al volop in ontwikkeling. Samen streven we ernaar om in 2020 een minstens even succesvol resultaat als dat van vorig jaar neer te zetten!

Geschreven door Laure Cremers