Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

TELETASK nieuwigheden

06/05/2019

Remote services

Onder de noemer “Remote services” kan je voortaan als installateur via de TELETASK cloud vanop afstand de programmatie van een TELETASK installatie opvragen en aanpassen.

Voorwaarde is wel dat de Prosoft 3.7 op de centrale moet geïnstalleerd staan en dat de centrale aan de cloud account van de installateur moet gekoppeld zijn. Activeren van deze services kan online via de TELETASK Cloud.

Tot 31/08 wordt deze service kosteloos aangeboden. Daarna zal dit een betalende service zijn die je telkens voor een jaar kiest. Eenmaal geactiveerd kan je via de cloud ook zien hoelang deze remote service per installatie nog actief blijft. De definitieve kostprijs per jaar ligt nog niet vast maar wordt geschat op enkele tientallen euro per jaar.

Human Centric Lighting

Onderzoeken tonen aan dat de natuurlijk kleurtemperatuurvariatie van het daglicht (’s morgens warm wit bij een opkomende zon, koud wit onder de heldere middagzon, ’s avonds terug warmer wit bij een ondergaande zon) belangrijk is voor ons bioritme.

De kleurtemperatuur bepaalt namelijk de hoeveelheid cortisol en melatonine die ons lichaam zal aanmaken. Wanneer we de ganse dag vertoeven onder de zelfde kleurtemperatuur verstoren we het ritme van ons lichaam. Op langere termijn zorgen we zo voor een concentratievermindering, vermoeidheid… tot zelfs een vermindering van onze slaapkwaliteit.

Met de komst van het nieuwe DALI2 protocol, die door onze nieuwe TDS13621 DALI/DMX interface wordt ondersteund, is het mogelijk om naar een DALI2-verlichtingstoestel, voorzien van warmwitte en koudwitte led’s, de kleurtemperatuur mee te sturen.

De TELETASK installatie kan dan zorgen dat gedurende de werkdag lichtkleur van het kunstlicht automatisch daglicht simuleert. Daarnaast kent de nieuwe Prosoft ook een nieuwe instelbare witfunctie. Deze zorgt ervoor dat je ook met 2 aparte niet-DALI2-dimmeruitgangen (warm wit en koud wit) deze functionaliteit kan realiseren (bijv. met 2 dimbare ledstrips die naast elkaar zijn gemonteerd).

Geschreven door Koen Debruyne