Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DEHNcord 3P beveiligt laadstations

DEHNcord 3P beveiligt laadstations

Elektrische wagens moeten steeds beschikbaar zijn en haar laadinfrastructuur moet storingsvrij functioneren. Dat zijn de essentiële vereisten van een moderne mobiliteit. Overspanningen stellen hier een ernstig gevaar. Zij kunnen in een oogwenk het volledige laadsysteem lam leggen en het erop aangesloten voertuig beschadigen.

Zorgeloos mobiel ziet er anders uit. Net daarom is overspanningsbeveiliging zo belangrijk. Ondertussen voorziet de van toepassing zijnde normering inzake laadinfrastructuur ook in een beveiliging tegen overspanningen.

DEHNcord 3P, optimale beveiliging in de meest compacte omgeving – hier toegepast in een perslucht compressor.

Naast montage op rail kan de afleider ook in diverse posities aan de wand worden gemonteerd: verticaal, horizontaal of onder een hoek. Daarvoor zorgen de handige aansluitlippen. Op die wijze kan de kleinste vrije ruimte toch nog benut worden.

Eenvoudige en flexibele montage
Bijzonder praktisch zijn de Push-in steekklemmen. Daarmee is de overspanningsafleider snel en eenvoudig aangesloten – zowel in aftak- als in doorvoerbedrading.

Altijd juist geinformeerd met het FM contact
Bijzonder aan deze afleider met zijn kleine afmetingen is zijn FM contact. Deze geeft de status van de afleider direct door aan het Smart Home systeem,het BMS, of maakt zijn status optisch kenbaar (vb. via een signaallamp).
 

Compact voor vele toepassingen

Heel vaak is het in de praktijk een uitdaging om overspanningsbeveiliging in een klein verdeelbord te monteren. Dat is niet enkel het geval bij montage in een laadstation, maar in diverse toepassingen.

Een beperkte ruimte bemoeilijkt de installatie. In veel gevallen wordt er zelfs een extra behuizing voorzien, wat de kosten doet oplopen en optisch niet oogt. Net hier speelt DEHNcord zijn sterkte uit. Deze compacte type 2 en type 3 overspanningsafleider voldoet aan alle normen en biedt een betrouwbare beveiliging.

Klein, flexibel en polyvalent

Ook in bestaande installaties is DEHNcord 3P de juiste keuze en met zijn “3+1” schakeling universeel inzetbaar in TT- en TN- netsystemen.
 

 

 1. voor TT- en TN- netsystemen
  Universeel inzetbaar

 2. potentiaalvrij afstandsmeldcontact
  Altijd juist geïnformeerd

 3. optische statusaanduiding
  Goed zichtbaar vanuit alle hoeken

 4. push-in steekklemmen
  Max 6 mm². Voor een snelle montage zonder tools.

 5. aansluiting mogelijk in aftak- of doorvoerbedrading
  Voor meer flexibiliteit

 6. montage mogelijk op rail of tegen de wand


   

Voor alle technische info rond DEHNcord, klik hier