Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Flexibiliteit in ontwerp

Flexibele project planning
Het juiste product voor elke toepassing...

De uitwerking van de basisinfrastructuur houdt bij voorkeur niet alleen rekening met de concrete eisen van een industriële installatie, maar richt zich vanaf het begin ook op de toekomstgerichte  evolutie van de ruimtes.

Dit geldt met name voor de productietechnologie enerzijds en de instandhouding ervan. MENNEKES wandcontactcombinaties zijn met hun configuratie zeer eenvoudig aanpasbaar aan nieuwe behoeften. Als de combinaties via ingeslepen elektriciteitsleidingen gevoed worden, is ook hier een herpositionering mogelijk zonder veel inspanning.

Ingeval van oplossingen die aangesloten worden op stroomtoevoer via vloerkanalen is een zeer nauwkeurige inplanning uiterst belangrijk. MENNEKES adviseert u graag hierbij. Vooral met dergelijke speciale oplossingen hebben we jarenlang ervaring en zijn we blij om onze expertise te kunnen vertalen in concrete oplossingen.

De volledige flexibiliteit wordt bereikt met hangende contactdooscombinaties en mobiele verdelers, die de best mogelijke bewegingsvrijheid garanderen - zelfs daar waar muren of zuilen ontbreken.

Of het nu de machine opstelling is die in het productieproces gewijzigd wordt, of het nu testlabs zijn die moeten worden aangepast aan nieuwe processen of de routes van de heft-/pallettrucks flexibel aanpasbaar moeten blijven – hangende contactdooscombinaties gecombineerd met een slim ingeplande ruimtes kunnen zo toekomstige zorgen, zelfs voordat ontstaan, verhinderen.

... en de juiste behuizing

Ook wat de materiaalkeuze betreft biedt MENNEKES voor elke toepassing de passende oplossing. Voor toepassingsdomeinen met chemicaliën of zware agressieve stoffen bieden AMELAN® behuizingen een verhoogde weerstand tegen alle mogelijke brandstoffen, oliën, vetten, verdunde zuren en basen, alsook reinigingsmiddelen en de meeste zoutoplossingen op waterbasis. Bovendien zorgen hoge-temperatuur contacten en vernikkelde contacten voor de veiligheid onder zeer corrosieve omstandigheden.

Massief rubberverbindingen worden voornamelijk gebruikt in domeinen waar producten onderworpen worden aan hoge mechanische en/of chemische lasten.

Het materiële stevige rubber wordt gekenmerkt door uitstekende Vormstabiliteit; Het is grotendeels zuur-en loog-resistent en heeft een hoge mate van impact en kruip huidige weerstand.

Of het nu in fabrieksgebouwen of in de productie is: overal waar betrouwbare bescherming tegen ongeoorloofde toegang vereist is en waar tevens het esthetische ook belangrijk is, bieden de roestvast stalen combinaties van MENNEKES de ideale oplossing.