Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Oplossingen voor Industrie 4.0

Energie en data-distributie en netwerken
Oplossingen voor de industrie 4.0...

Netwerken wordt steeds belangrijker in de geglobaliseerde en geïndustrialiseerde wereld. Processen worden in toenemende mate digitaal uitgevoerd. Het resultaat: automatisering en betere controle. Dit leidt tot een verhoogde vraag naar netwerkcomponenten in de industrie.

Zo moeten machines, bijvoorbeeld, via intranet en internet met elkaar verbonden worden, moet de  logistiek en webshops met het fabricageproces verbonden worden en worden CAD-systemen met machines en klanten met elkaar verbonden. MENNEKES biedt oplossingen die de energiedistributie de dataconnectie oplossen.

... ook nadien makkelijk installeerbeer en uitbreidbaar!

Een modulair systeem dat energie en data technologie combineert is bij uitstek geschikt voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde netwerken of subnet-werken in de zwaarste, industriële omgevingen. Waar gegevens en elektriciteit nodig zijn in het productieproces of logistiek – bijvoorbeeld bij goederenontvangst, bij de machines of in de expeditie. Voor indoor en outdoor toepassingen. Dit betekent tevens dat stand-alone installaties of speciale op zich bestaande oplossingen definitief tot het verleden behoren.

Energie- en datadistributie en hun netwerken

... op elke locatie

Vele machines en systemen vereisen vandaag een verbinding met het netwerk. Waar energie en data ook nodig zijn, de combinatie van energie- en datadistributie in robuuste industriële vormgeving is één van de belangrijkste MENNEKES troeven. MENNEKES biedt ook in de distributie van energie  en data voldoende oplossingen, die een zeer flexibele productielijn-management mogelijk te maken!

... met de media-verdeler

De MENNEKES AMAXX ® behuizingen zijn bestand tegen de zwaarste  industriële belastingen. Het gebruik van deze beproefde behuizingen voor netwerkcomponenten biedt robuuste en compacte oplossingen voor het uitbreiden van bestaande netwerken of het bouwen van kleine netwerken.

Wanneer een netwerkuitbreiding is gepland, is de media verdeler van MENNEKES de perfecte oplossing. De media verdeler is individueel instelbaar met commercieel actieve netwerkcomponenten en Keystones.

De kunststof behuizing is bij uitstek geschikt voor de installatie van draadloze componenten en beschermt de ingebouwde componenten tegen stof, vocht en andere milieu-invloeden.

Metrische montage M 40

Met meervoudige dichtingen met 6 openingen voor kabeldiameters van 6-9 mm en blindpluggen.

Ruime aangrenzende kamer

Gecombineerd patch panel

  • Voor het monteren tot  8 fabrikant-onafhankelijke RJ45-Keystones en individuele montagemogelijkheden van actieve netwerkcomponenten
  • Uitsparingen conform IEC 60603-7; 19,45 mm en 14,91 mm; met schroefdraad geaarde PIN M 6 voor optionele aansluiting van een externe aardgeleider

Velcro klittenband

Voor de bevestiging van de netwerkonderdelen op de bodemplaat

Installatieruimte voor netwerkonderdelen

b.v. schakelaar, router, WLAN-toegangspunt enz.

2 Schuko® contactdozen

Voor stroomtoevoer van actieve netwerkonderdelen

CEPEX-doos met RJ45

Hoekige koppelingsmodule voor directe aansluiting van Patch leidingen

Metrische schroefverbinding M 20