Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Verhuurders

Toekomstgericht. Groen. Eenvoudig.

MENNEKES laadoplossingen voor verhuurders.

Energie voor de auto met extra kosten

De adviseur van MENNEKES heeft mij en mijn huurder precies uitgelegd wat we moeten doen om laden en afrekenen eenvoudig te houden. De adviseur heeft het AMTRON-laadstation op de parkeerplaats van mijn huurder geïnstalleerd en de kabel zo gelegd dat de afgenomen stroom door de teller van de huurwoning wordt geregistreerd. Zo kan mijn huurder het gehele stroomverbruik van zijn auto nagaan aan de hand van zijn afrekening voor bijkomende kosten. En om ervoor te zorgen dat alleen mijn huurder op zijn parkeerplaats laadt, is de AMTRON met een sleutel vergrendeld.

Afrekening middels laadkaarten op basis van vast tarief

Bij een andere huurder, die ook elektrisch rijdt, was het helaas niet mogelijk om de stroomkabel op zijn teller aan te sluiten. Dus ook een afrekening via bijkomende kosten was niet mogelijk. Dankzij de MENNEKES-partner hebben we een andere gemakkelijke oplossing gevonden, nl. het laadstation middels een vast tarief afrekenen. De huurder betaalt maandelijks een klein vast bedrag om het AMTRON-laadstation te mogen gebruiken. In plaats van een sleutel wordt een laadkaart gebruikt. Deze kan heel eenvoudig met de gratis MENNEKES Charge app worden beheerd.

Slimme investering

De investering in laadmogelijkheden is niet alleen een opwaardering van mijn onroerend goed, maar ook slim doordacht. De elektrische voertuigen van mijn huurders hebben veel energie nodig. Om voor alle partijen een voldoende grote energievoorziening te garanderen, heeft de MENNEKES-partner mij het `Smart Charging´ vermogens-management aangeboden, waarmee een dure uitbreiding van de bestaande meterkast niet nodig was. Dankzij deze oplossing is de energievoorziening voor alle huurders gewaarborgd en konden de investeringskosten voor mij tot een minimum worden beperkt.

Steeds meer huurders willen laadmogelijkheden. Deze vraag zal ook in de toekomst verder stijgen.

Irene, 60 jaar, gastvrouw

 


Voor nog meer info, consulteer de website chargeupyourday.be