Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Ongeëvenaard Xtra!

De nieuwe PowerTOP® Xtra familie van 16 A tot 125 A.

Als specialist in contactmateriaal staat MENNEKES wereldwijd als trendsetter bekend. Met de PowerTOP® Xtra is het steeds de ambitie om producten van de hoogste kwaliteit te leveren. Voorheen verkrijgbaar in 63 A en 125 A, is de familie nu uitgebreid met de 16 A en 32 A versies.
 

Eén familie – met alle Xtra‘s!

Alle industriële CEE stekkers en koppelingen werden opnieuw gedefinieerd. In de toekomst is er nog slechts één PowerTOP® Xtra­-familie! Eén familie van 16 A tot 125 A!

 

Eén familie – van 16 A tot 125 A!

MENNEKES heeft haar volledige CEE-­knowhow in een duidelijk gestructureerde productfamilie gebundeld. Samen met de beproefde PowerTOP® Xtra in 63 A en 125 A bepaalt de nieuwe PowerTOP® Xtra-­familie de CEE­-standaard van 16 A tot 125 A – compleet met X­-CONTACT® binnenin!

Beleef de CEEvolution!

De vier succesfactoren.

Ergonomie opnieuw gedefinieerd

Eenvoudige montage

Eenvoudige en veilige aansluiting

Alle PowerTOP® Xtra met X­-contact binnenin

Sterke nieuwe Xtra‘s van 16 A tot 32 A!

PowerTOP® Xtra is nu een complete productfamilie met oplossingen voor ieder toepassingsgebied. Stekkers en koppelingen werden daarbij compleet herwerkt en in elk detail geoptimaliseerd! De nieuwe types van de PowerTOP® Xtra­familie introduceren hierbij vier succesfactoren van professionals voor professionals:
 

Ergonomie opnieuw gedefinieerd

De PowerTOP® Xtra-familie staat garant voor de hoogste kwaliteit en duidelijke lijnvoering – het is gewoon professioneel materiaal van het hoogste niveau! Men kan aan de vorm zien, dat ze perfect in de hand liggen en precies zo zijn gevormd, dat hun ontwerp in de praktijk iedere handgreep simpelweg perfect ondersteunt. Dat voelt niet alleen goed aan – het biedt in de hantering ook een echte meerwaarde aan veiligheid. De nieuwe ergonomische behuizingsvorm van de PowerTOP® Xtra-familie wordt ondersteund door gripvaste oppervlakken. Het vereenvoudigt het gebruik en de installatie aanzienlijk. Zo worden gebruiksvriendelijkheid en bescherming tegen verwondingen eensklaps met elkaar verbonden.

Ergonomie opnieuw gedefinieerd in elk detail!

De levensduur van een MENNEKES stekker bedraagt vele jaren. Onze stekkers en koppelingen zijn ervoor ontworpen om meerdere duizenden keren te worden ingeplugd en uitgeplugd. De hantering is zodoende een kenmerkende eigenschap voor goed contactmateriaal.

Het nieuwe PowerTOP® Xtra ontwerp houdt hiermee rekening bij tal van nieuwe functies. De gekromde ergonomische vorm zorgt ervoor dat de stekker aangenaam en stevig in de hand ligt.

In de praktijk zijn onze apparaten vaak in vochtige en veeleisende omgevingen in gebruik. Zodra de stekker vochtig is, zijn conventionele koppelingen niet zo eenvoudig te hanteren. Hier bepaalt de PowerTOP® Xtra een nieuwe maatstaf. Het nieuwe ontwerp, de rubberen kabelschroefverbinding en de antislip greepzones maken een veilige hantering mogelijk.

Verder schuilt in elk detail van de PowerTOP® Xtra familie een innovatie. Zo beschikt elke PowerTOP® Xtra over een etiketruimte, dat voor de individuele apparaatidentificatie, bijvoorbeeld door zelfklevende etiketten, is voorzien.

Ergonomische vorm en antislip greepzone

Koppelingen met klapdekselopeningshulp

De ergonomische behuizingsvorm, de antislip greepzone en de rubberen wartel garanderen een veilige hantering onder alle gebruiksomstandigheden!

De koppeling vasthouden en het klapdeksel bedienen met één hand; eenvoudig inpluggen en uitpluggen.

Eenvoudige montage, minimaal gebruik van gereedschap

Het montageproces werd bij de detailoptimalisatie van de PowerTOP® Xtra familie verder geperfectioneerd. Het resultaat: beduidend kortere montagetijden, eenvoudige hantering, geminimaliseerd gereedschapsgebruik. Beproefde eigenschappen zoals de zelfvindende schroefdraad van de behuizing, de vergrendeling en de wartel ronden het montagecomfort af.

Behuizing openen, leiding invoeren en strippen

De behuizing losdraaien, de leiding door de wartel in de behuizing invoeren en strippen. De aderleiding strippen en adereindhuls aanbrengen (alleen voor de ErgoCONTACT®).

Aansluiten

Behuizing dichtdraaien en trekontlasting vastdraaien

Hetzij SafeCONTACT bij de PowerTOP® Xtra S of ErgoCONTACT® bij alle PowerTOP® Xtra in 16 A tot 32 A – beide aansluitvormen bieden het hoogste montagecomfort.

De behuizing met het voorgedeelte vastdraaien en dan met de vergrendeling vastzetten. Het dichtdraaien van de rubberen wartel dient als trekontlasting voor de kabel en als dichting tegen het indringen van water of stofdeeltjes.

Eenvoudige en veilige aansluiting met ErgoCONTACT®

Eenvoudige hantering, ergonomisch zinvolle houding, veilige installatie en daardoor tijdbesparing bij de montage – dat zijn in het kort de hoofdkenmerken, waarmee ErgoCONTACT® de nieuwe maatstaven in de installatietechniek bepaalt. Het doorslaggevende ergonomievoordeel bestaat erin, dat de schroevendraaier niet vanaf de zijkant, maar recht wordt aangezet. Zo wordt de schroefdruk in de greep geleid. De schroefweg wordt bovendien ondersteund door een geleidekraag. Per contact hoeft slechts één schroef te worden bediend en bij deze schroef gaat het om een combikopschroef, die niet kan verloren gaan. Door kunststofbramen aan de bovenkant van de geleidekraag kunnen de in de fabriek geplaatste schroeven niet uit de geleidekraag vallen en zijn deze met een kruis- en sleufschroevendraaier te bedienen. Alles bij elkaar is het daarom veel eenvoudiger en vooral veiliger, het vereiste koppelmoment te bereiken. Bovendien is deze aansluithouding ergonomisch natuurlijker en wordt het wegschuifgevaar aanzienlijk geminimaliseerd.

Geoptimaliseerde schroefbevestiging

De ergonomisch zinvolle montagehouding vereenvoudigt het opbrengen van het vereiste koppelmoment. Daar slechts één schroef per contact vastgezet moet worden, wordt zo de installatie aanzienlijk vereenvoudigd en de aansluittijd verkort.

Geleiderinvoer

Dankzij de gebogen geleiderkanalen kunnen de geleideruiteinden makkelijker en veiliger in de contacten geplaatst worden.

Geleidekraag

De schroefweg wordt bovendien ondersteund door een geleidekraag. Dat verhindert het wegglijden en minimaliseert het verwondingsgevaar.

Combikopschroeven met borgbevestiging

De schroeven zijn geïntegreerd in de geleidekraag, zijn absoluut vastgezet en moeten met kruis- of sleufschroevendraaiers bevestigd worden.

Eenvoudige en veilige aansluiting met SafeCONTACT

PowerTOP® Xtra in de versie PowerTOP® Xtra S is uitgerust met de snijklemtechniek SafeCONTACT, die al in StarTOP® werd gebruikt. SafeCONTACT is de schroefloze aansluittechniek voor stekkers en koppelingen. Omdat strippen of voorbehandelen van de geleiders niet noodzakelijk is, bespaart men meer dan de helft van de gebruikelijke aansluittijd.

Veilige contactsluiting

Binnenaanzicht SafeCONTACT

Geleiders zonder strippen insteken, klemmen hefboom omlaag met een schroevendraaier – klaar!

In één werkstap wordt bij het neerwaarts bewegen van de hefboom de isolatie opengemaakt en wordt een veilige contactverbinding tot stand gebracht.

X-CONTACT® inside! In de volledige PowerTOP® Xtra familie!

Met X-CONTACT® heeft MENNEKES een volledig nieuwe contacthulsoplossing voor industrieel contactmateriaal ontwikkeld, die in eerste instantie alleen voor PowerTOP® Xtra in 63 A en 125 A de standaard opnieuw heeft gedefinieerd. Vermits nu de PowerTOP® Xtra familie compleet is, zijn ook de varianten voor 16 A en 32 A uitgerust met de X-CONTACT®-technologie!

Meer contact

Bij contactmateriaal zijn de contactbussen bepalend voor de kwaliteit van de verbinding. Daarbij is het van essentieel belang om enerzijds een betrouwbare contactsluiting en anderzijds een eenvoudig gebruik te garanderen. Daarin zijn wij met X-CONTACT® op een geheel nieuwe wijze geslaagd. Door een volledig nieuw productieproces veert de X-CONTACT®-bus uitsluitend op basis van zijn materiaaleigenschappen, zonder dat er extra veerelementen nodig zijn. Dankzij de specifieke vormgeving van de X-CONTACT®-bus wordt de contactsluiting uiterst betrouwbaar. En daar blijft het niet bij.

Minder kracht

Het speciale design van X-CONTACT® zorgt tevens voor een aanzienlijke vermindering van de steek- en trekkrachten tot 50%! Een voordeel dat vooral bij hoge stroomsterkten de werkprocessen vergemakkelijkt en de veiligheid verbetert. MENNEKES tilt met X-CONTACT® zowel de veilige contactsluiting alsook het eenvoudig gebruik samen tot een nog hoger niveau. Reeds één blik in de opening van een X-CONTACT®-bus laat het slimme functioneringsprincipe zien: de x-vormige sleuven en groeven aan de binnenwand tonen meteen de vier gebruiksvoordelen: innovatief, eenvoudig, duurzaam en veilig. Wij noemen dat het X-principe!

Het X-principe: comfort ontmoet contactplezier