Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

WIBE ondersteunt de groei van Farm Frites Lommel

Het familiebedrijf Farm Frites werd in 1971 opgericht. De firma staat bekend als wereldspeler in de ontwikkeling, teelt, selectie, verwerking en verpakking van tal van aardappelproducten. Het gamma omvat een assortiment frieten en andere aardappelspecialiteiten. Kwaliteit is hun belangrijkste drijfveer en tevreden klanten zijn hun absolute prioriteit.

De firma telt wereldwijd meer dan 1.500 medewerkers die zich dagelijks inzetten om de markt optimaal te bedienen met hun aardappelproducten. Farm Frites verwerkt jaarlijks meer dan 1.500.000 ton aardappelen tot frieten en afgeleide producten, telt 43 verkoopkantoren en exporteert naar meer dan 100 landen.

Samen met de telers werken ze continu én op een duurzame manier aan hun verdere groei. Zo beoogt Farm Frites hun productie tegen 2025 met 50% op te schalen. Daarom wordt elke productielocatie geüpgraded door de inplanting van extra productielijnen. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek buiten de EU. Met een stijging van jaarlijks 3% tot 4% is de wereldmarkt van de frietconsumptie aan het ‘boomen’.

De vestiging Farm Frites Lommel telt ca. 350 medewerkers en beschikt over 4 operation units waar o.m. verse frietjes, diepvriesfrieten en heel wat specialiteiten zoals aardappelschijfjes, -wafeltjes en rösti's geproduceerd worden.

Voor de uitbreiding van de productiehallen in Lommel heeft het installatiebedrijf Heveco uit Genk voor het kabelmanagement en de voorziening van stroom & data een beroep gedaan op enkele Stagobel materialen. Zo werden de versterkte, thermisch verzinkte WIBE kabelladders KHZPV op de technische verdieping geïnstalleerd voor de geleiding van de stroom- en stuurbekabeling. Vermits het hier om een voedselverwerkend bedrijf gaat waar het voedsel in aanraking kan komen met de installatie, werd doorheen de productiehal geopteerd voor de RVS uitvoering van de WIBE KHZ kabelladders voor de geleiding van de stroom- en stuurkabels tot aan de productielijnen. Deze ladders zijn met hun zeshoekige zijprofielen en afgeronde sporten dan ook het ideale type om stofophoping in de productiehallen tot een minimum te reduceren.

Vermelden we ook dat voor de stroomtoevoer op de technische verdieping MENNEKES AMAXX contactdooscombinaties geïnstalleerd werden, terwijl in de productiehal zelf MENNEKES CEE stopcontacten in speciale inox kasten voorzien werden.

We zijn heel fier met onze materialen een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere verovering van deze groeiende markt!