Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Gemeentelijk administratief centrum

De voormalige verkoopkantoren van Bekaert te Zwevegem werden omgevormd tot een gemeentelijk administratief centrum, dat beantwoordt aan de huidige standaarden inzake comfort en een vooruitstrevend niveau haalt qua energiezuinigheid en duurzaamheid. De administratieve diensten en het OCMW zijn er op een oppervlakte van ca. 5.150m² gecentraliseerd.


Het administratief centrum wordt opgevat als een duurzaam laagenergiegebouw. Teneinde de bureaus met alle nodige technische voorzieningen uit te rusten werd gekozen voor het vloergoot- en vloerdoossysteem van PUK zodat per werkpost een aantal datapunten en stopcontacten voorzien konden worden. PUK werd geïnstalleerd in zowel de nat te reinigen vloer, de betegelde vloer (met telescoop) alsook in het parket (met zijdelingse invoer).

Gezien de zichtbare ophanging werd voor de klassieke kabelgoot gekozen voor een gesloten kabelgoot van PEMSA die dankzij het inschuifbaar systeem zeer vlot installeerbaar was. Deze werd zwartgelakt zodat de Pemsa kabelgoot één geheel vormt met het donker plafond.

Met het oog op energiezuinigheid en duurzaamheid werd het administratief centrum logischerwijs voorzien van een JUNG KNX gebouwenbeheersysteem. Dankzij het KNX systeem worden de verschillende functionaliteiten zoals verlichtingssturing, sturing van de zonnewering, aanwezigheidsmelding met constante lichtregeling, ... naadloos op elkaar afgestemd tot een economisch en ecologisch optimaal geheel.