Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

PUK vloerdozen en MENNEKES laadoplossingen bij IVAREM

IVAREM, de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer regio Mechelen, nam zijn intrek in een volledig nieuw gebouw in Mechelen. Dit nieuw hoofdkwartier staat enerzijds in voor de afvalophaling en coördineert daarnaast ook de verschillende andere diensten zoals recyclageparken, afvalpreventie, enz.

Voor het kabelmanagement in het nieuwe kantoorcomplex werden voor een aantal Stagobel oplossingen gekozen. In de kantoorruimtes worden energie- en data-aansluitingen tot aan de werkplek gebracht via PUK vloerdozen. Zo blijft het open karakter van de ruimtes behouden.

Voor de vloeren met tapijtafwerking werd gekozen voor de kunststof uitvoering UEKD3-V-G. Deze vloerdoos geeft biedt de mogelijkheid voor montage van maximum 12 stopcontacten 45x45mm.

Ook duurzaamheid en ecologisch beleid is een speerpunt bij IVAREM. De groene voetafdruk zo klein mogelijk houden is daarom een prioriteit. Zo wordt deze site uitgerust met een MENNEKES laadinfrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen. Deze oplossing is opgebouwd uit een SMART laadzuil en twee AMTRON Premium toestellen.

Deze netwerkgebaseerde laadinfrastructuur wordt door een IVAREM verantwoordelijke via de computer beheerd die zelf de gebruikerslijst kan aanpassen en controleren en daarnaast de toegangsrechten van de gebruikers kan toekennen. Als toegangscontrole worden RFID kaarten gebruikt. Deze gebruikte kaarten zijn ook compatibel met de toegangscontrolesysteem, waardoor medewerkers met één kaart zowel toegang tot de gebouwen krijgen alsook hun e-car kunnen laden.

De elektrische installatie werd ontworpen en vakkundig uitgevoerd door de installateursfirma Verbiest E.T.I. uit Genk.