Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Stagobel kabelmanagement in Aviko

Sinds de start in 1962 groeide Aviko in Europa uit tot marktleider in verse, diepgevroren en gedroogde aardappelproducten en tot één van de vier grootste aardappelverwerkende bedrijven wereldwijd. Aviko biedt naast verse en diepgevroren frites ook een uitgebreid assortiment aan afgeleide aardappelspecialiteiten (gratin, puree, rösti ...), partysnacks en hapjes. Meer dan 1,7 miljoen ton aardappelen worden jaarlijks verwerkt. De Aviko productielocaties bevinden zich in België, Nederland, Duitsland, Zweden, Polen en China. De onderneming telt ca. 2.500 medewerkers.

Om de steeds toenemende vraag naar aardappelproducten te kunnen blijven beantwoorden wordt in Poperinge een nieuwe fabriek opgetrokken. Op deze nieuwe site zullen jaarlijks 175.000 diepvriesfrites en 11.000 ton aardappelvlokken geproduceerd worden. Daarenboven wordt dit project toekomstgericht gerealiseerd: de ruimte voor een ontdubbeling van de productielijn werd reeds voorzien. Naast de productiehallen wordt ook een 40 meter hoog vrieshuis als opslagruimte opgetrokken. Een nieuw kantoorcomplex met een 'Experience Center' als demoruimte voor productbereidingen mag ook niet ontbreken.

Aviko wil de productiegroei op een duurzame en verantwoorde manier realiseren met respect voor mens, maatschappij en milieu. Deze duurzame gedachte wordt doorgetrokken in de bouw van de nieuwe site. De firma Actemium stond in voor de vakkundige installatie van de elektrotechnieken voor de waterzuivering, sorteerlijnen en nevenstromen van dit project. Voor de geleiding van de primaire tracés koos de installateur de WIBE kabelladders KHZP in thermisch verzinkte uitvoering. De keuze viel op WIBE omwille van de gerenommeerde kwaliteit en de installatie-eenvoud van het systeem.

Voor de verdere vertakking van het kabelmanagement doorheen de productiesite werd geopteerd voor de PEMSA draadgoten in BLACK C8 uitvoering omwille van de hoge beschermingsgraad tegen corrosie in vochtige en agressieve milieus. De esthetisch hoogstaande afwerking met gladde, egale coating zonder scherpe randen van de BLACK C8 draadgoot was ook een belangrijke factor in de materiaalkeuze. Vermelden we ten slotte dat diverse types Stagobel montageprofielen op verschillende locaties doorheen de productiehallen gemonteerd werden voor de installatie van allerhande extra apparatuur zoals elektrische stuurborden en als extra ondersteuning voor de kabeltracés.

Aviko verbindt mensen, culturen en smaken door het brengen van 'joy' aan tafels over de gehele wereld. Stagobel is trots om met haar materialen deze gedachte letterlijk te kunnen ondersteunen.