Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

TELETASK in kangoeroevilla

Deze tweewoonst nieuwbouwvilla te Lokeren is het toonbeeld van een project met een complete synergie tussen functionaliteit en design. Een strak en doordacht design wordt in deze woning gekoppeld aan vooruitstrevende domoticatoepassingen.


Aparte vertrekken en volledig gescheiden ingangen verzekeren de nodige privacy voor beide gezinnen. Voor de sturing van de technieken zoals verlichting, verwarming, zonnewering, muziek en toegangscontrole werd geopteerd voor het geavanceerde TELETASK domoticasysteem. In deze installatie werden diverse AURUS aanraakpanelen in glasdesign geplaatst, die een uiterst gebruiksvriendelijke bediening van het systeem koppelen aan een tijdloos design.

Dimbare LED en halogeen verlichtingstoestellen zorgen via de TELETASK installatie steeds voor de gewenste lichtbeleving. In diverse ruimtes, zoals gangen, is de verlichting automatisch geschakeld via de nieuwe AURUS-2 SENSE bewegingsmelder. 


Naast de verlichting wordt in beide wooneenheden ook de verwarming integraal gestuurd via het TELETASK domoticasysteem. Door het opdelen in aparte verwarmingszones wordt een optimaal comfort gekoppeld aan een gecontroleerd energieverbruik. 

Een muziekbeleving op maat stond ook op het verlanglijstje van de bewoners. Het multizone-audiosysteem met 8 zones - dat in de technische ruimte werd ondergebracht - is eveneens gekoppeld aan TELETASK zodat de muziekinstallatie eenvoudig kan bediend worden via de AURUS bedienpanelen, tablet of smartphone.

Dankzij de zonwering kan de binnentemperatuur in de zomer worden beperkt. De bediening van deze zonwering kan manueel alsook automatisch, en dit op basis van de hoeveelheid zonlicht in combinatie met de binnen- en buitentemperatuur. 

Deze volledige TELETASK installatie kan eveneens van buitenshuis via tablet of smartphone bediend worden. Zo kan bijvoorbeeld de verwarming ge(des)activeerd worden, de aanwezigheidssimulatie gestart worden, camerabeelden bekeken worden of de toegangspoort geopend worden.

Het TELETASK systeem werd vakkundig geïnstalleerd en geconfigureerd door de firma ATE Electro bvba uit Lokeren. Rest ons enkel nog te melden dat de opdrachtgevers, tevens bewoners, dagelijks genieten van het comfort en gebruiksgemak van hun prachtige, nieuwe woning en van het geavanceerde TELETASK systeem.

Geheel in het exclusieve, tijdloze karakter van het glazen AURUS design kan voortaan geopteerd worden voor een bewegingsmelder. 


De AURUS-2 SENSE is echter veel meer dan louter een bewegingsmelder. Zo is hij eveneens voorzien van een ingebouwde lichtsensor die apart of gekoppeld aan de bewegingsmelder, kan benut worden. Deze functionaliteit kan ook gecombineerd worden met tijdssturing. Bijvoorbeeld: het licht in de gang zal - indien donker - tussen 16u00 en 9u00 bij bewegingsdetectie geactiveerd worden. 

De AURUS-2 SENSE beschikt links en rechts van de bewegingsmelder ook over een capacitieve aanraaktoets met led terugmelding en vrij te bepalen functies. Bijvoorbeeld: kort drukken om de verlichting AAN/UIT te schakelen, lang drukken om een "ALLES UIT" sfeer te activeren bij het verlaten van de woning.

Traditiegetrouw is ook de AURUS-2 SENSE voorzien van een geïntegreerde temperatuursensor voor het regelen van de verwarming en/of koeling in de ruimte. Net zoals iedere AURUS-telg geniet ook deze nieuwkomer een ingebouwde zoemer. Bijvoorbeeld: voordeurbelfunctie doorheen de woning. Om het helemaal te vervolledigen beschikt de AURUS-2 SENSE bovendien over een infrarood ontvanger om via een TELETASK afstandsbediening tot 6 bijkomende functies op te roepen.