Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

TELETASK in kantoorgebouw

Onder leiding van de gerenommeerde architect Piet Bailyu werd te Knokke een nieuw kantoorcomplex gevestigd. Op vraag van de bouwheer diende het gebouw voorzien te worden van een domoticasysteem waarin alle technieken, inclusief toegangscontrole, geïntegreerd en naadloos op elkaar afgestemd zijn. Bovendien moest het systeem makkelijk en overzichtelijk te beheren zijn.

Installateur David Verleye en TELETASK sloegen de handen in elkaar en losten met het TELETASK domoticasysteem alle verwachtingen in. Dit is meteen ook het eerste project in België waarin de nieuwe Cardsoft geïntegreerd werd.

Het systeem van Cardsoft werkt als volgt: iedere werknemer beschikt over een proximitykaart om het gebouw te betreden. Via het aan- en afmelden met deze proximity kaart wordt de verlichting aan de werkplek van deze werknemers automatisch aan- of uitgeschakeld. Ingeval meerdere personen aan één eiland werken, wordt via de eerste aanmelding het licht aangeschakeld en via de laatste afmelding het licht uitgeschakeld.

Verder zijn doorheen het gebouw op diverse locaties, zoals archief en serverlokaal, ook proximitylezers voorzien. Zo registreert men niet alleen wie die zone betreedt en wanneer, maar kan de toegang tot bepaalde zones aan onbevoegden weerhouden worden. Via de PORTA applicatie kunnen via smartphone of tablet de tijdstippen en locaties van iedere werknemer op de werkvloer gemonitord worden. Ook via de GUI+ visualisatie krijgt de personeelsverantwoordelijke een overzicht, wie wanneer aangemeld is. Op basis hiervan kan desgewenst ook de loonsberekening gebaseerd worden.

Dank aan Electro David Verleye en Elektro David Van de Velde voor de vakkundige plaatsing en programmatie van dit kantoorcomplex.