Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

WIBE & PEMSA in Delhaize wijnbottelarij 

Bij Delhaize heeft wijn altijd een prominente rol vervuld. Kort na het ontstaan van de winkelketen in 1867 opende de keten hun eigen wijnbottelarij in 1880 te Brussel. Al meer dan 140 jaar bottelt Delhaize wijn. Vorig jaar opende de winkelketen in Kobbegem de grootste wijnbottelarij van de BENELUX, goed voor een investering van 30 miljoen euro. Dankzij hun eigen bottelarij kunnen ze kwalitatieve en tegelijk betaalbare wijnen aan hun cliënteel aanbied. De wijnen worden niet enkel voor eigen verkoop maar ook voor de andere ketens binnen de Ahold Delhaize groep gebotteld.  

De nieuwe bottelarij is 9500 m² groot en heeft een capaciteit van 36 miljoen liter wijn en er is ruimte voor een stockage van 3 miljoen liter wijn. Om het productieproces in deze bottelarij in goede banen te leiden werd beroep gedaan op de firma ACTEMIUM die met hun afdeling ACTEMIUM Beverage de installatie van het productieproces voor haar rekening nam. Zij zorgen voor de vakkundige electrical engineering en instrumentatie, bordenbouw & bekabeling van het bottelarijproces met o.m. de installatie van de machines en silo’s.  

De geleiding van de stuurkabels voor dit procesgedeelte moet uiteraard op een efficiënte en betrouwbare manier voorzien worden. Hiervoor werd gekozen voor de gerenommeerde WIBE kabelladders KHZP en de PEMSA draadgoten, beiden in een roestvast staal uitvoering, ideaal voor de voedingsindustrie.

Verder werd langsheen het productietracé MENNEKES CEE wandcontactdozen geïntegreerd voor een betrouwbare en snelle toegang tot stroom op de gewenste locaties langsheen het productieproces. 

We zijn heel fier dat ook voor dit bottelarijproject de geleiding van de stuurkabels in goede banen geleid kon worden.