Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

WIBE & AMAXX in 's werelds grootste chocolade distributiecentrum

De firma Barry Callebaut is wereldmarktleider in de productie van hoogwaardige cacao- en chocoladeproducten. Een nieuw distributiecentrum – nota bene het grootste chocolademagazijn ter wereld met een oppervlakte van meer dan 60.000 m² - wordt momenteel opgetrokken in het industriepark te Lokeren, langs de E17. Zo worden de Callebaut distributiesites, nu verspreid rond de regio Aalst, gecentraliseerd op één locatie met directe aansluiting naar de autosnelweg en de Antwerpse haven. Voor dit project wordt maar liefst 100 miljoen euro geïnvesteerd. Dit distributiecentrum zal dienst doen voor de opslag van zowel grondstoffen als afgewerkte producten van en naar de Callebaut productievestiging te Wieze. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum zal ’s werelds grootste chocoladeproducent haar producten uitvoeren.

Opmerkelijk is dat de vastgoedgroep WDP instaat voor de bouw van dit zogenaamde Global Distribution Centre terwijl Callebaut dit logistiek centrum op lange termijn huurt. Dit project zal mid 2021 operationeel zijn. Voor de elektrische infrastructuur werd een beroep gedaan op het installatiebedrijf Steen Elektriciteit nv uit Zedelgem, dat WIBE kabelladders installeerde doorheen het imposante magazijn. Deze doen dienst voor het kabelmanagement van de stroomkabels en de netwerkbekabeling. Dankzij hun robuust karakter vormen de WIBE kabelladders in dit project de ruggengraat van de elektrische installatie.

Daarnaast werden doorheen de gebouwen 50 MENNEKES AMAXX contactdooscombinaties geïnstalleerd die voor een veilige en flexibele stroomtoevoer op de werkplekken doorheen het magazijn garant staan.

Om de gebouwen en het 40 m hoge highbay koelmagazijn te beschermen tegen bliksem werd een bliksemopvanginrichting geplaatst en werden alle verdeelborden uitgerust met DEHN overspanningsbeveiliging.

Studiebureau Istema nv uit Gent stond in voor de studie elektrotechnieken; de firma Alheembouw fungeerde als algemeen aannemer voor dit project.

Stagobel is dan ook fier deze producten voor ’s werelds grootste chocolade distributiecentrum geleverd te hebben!