Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Toepassingen rond het station

Eersteklas energiedistributie.

MENNEKES is uw partner voor alle toepassingen rond het station waar de energiedistributie een belangrijke rol speelt. De contactdooscombinaties voldoen aan hoge eisen, zijn bijzonder robuust en weerstaan moedwillige manipulatiepogingen en vandalisme. Een betrouwbare werking bij wind en weer is vanzelfsprekend voor de MENNEKES materialen. Of het nu gaat om de rails of het perron, om onderhoudswerken of reinigingsinstallaties, om het even hoe de concrete eisen luiden, ontwikkelt MENNEKES de optimale oplossing voor deze vereisten. Afhankelijk van de individuele voorkeuren en de toepassing, bieden wij contactmateriaal voor spoorrails, individuele plug-in verbindingen, contactdooscombinaties. Voor gebruik op spoorwegrails heeft MENNEKES speciale componenten in het assortiment. De individuele eisen ten aanzien van afmetingen en assemblage worden professioneel en doelbewust met de beslissingnemers uitgewerkt.  Zo werden bijvoorbeeld contactdooscombinaties op maat gemaakt voor de Duitse spoorwegen.

De CombiTOWER ® is bijzonder geschikt voor stroomtoevoer voor elektrische installaties in buitenopstelling conform de specificaties van de spoorwegbeheerder m.b.t. de beschermingsklasse IP 44 tot IP 67. Zo kunnen alle noodzakelijke energie-aansluitingen voor elektriciteit, perslucht en water direct op de werkplek ter beschikking worden gesteld, met name bij rangeerstations of bij onderhoud. De CombiTOWER ® is ook verkrijgbaar met afsluitbare deur. Door gebruik te maken van een standaard vergrendelingscilinder kan de CombiTOWER ® optimaal worden geïntegreerd in bestaande afgesloten systemen.

We zetten de spoorwegwissels voorop.

Bij het spoorbeheer bestaat steeds een strakke planning voor service en onderhoudswerkzaamheden. Daarom moeten alle plug-in apparaten optimaal functioneren. MENNEKES biedt een breed scala van contactdooscombinaties, stekkers en koppelingen voor een breed scala van toepassingen. Van combinaties in diverse kunststoffen of in roestvaststaal met individuele bestukking via plug-in apparaten met X-contact voor de zwaarste omstandigheden tot hoge stroomaansluitingen van 400 A of mobiele combinaties – MENNEKES biedt alles voor de energievoorziening inzake onderhoudswerken! Daarbij wordt gebruik gemaakt van halogeenvrije technische kunststoffen met en zonder functiebehoud, afhankelijk van de toepassing. De inwendige  bedrading wordt op aanvraag ook halogeenvrij geleverd.

Hoge eisen worden gesteld aan de elektrische installaties in en vóór stations. Deze moeten bijzonder robuust zijn en weerstand bieden tegen allerlei vormen van manipulatie en vandalisme. Hiertoe heeft MENNEKES in haar gamma een robuuste, roestvaststalen verdeler in de vorm van een distributiekolom zodat de gehele installatie beschermd is tegen toegang door derden. De tramstations in München zijn bijvoorbeeld zo uitgerust met roestvaststalen combinaties. Deze hebben als speciaal kenmerk: een behuizing met twee combinaties in beschermingsklasse IP 55. De toegang tot twee energievoorzieningen wordt afgeschermd met verschillende afsluitingen om zo naargelang het personeel, de onderhoudsploeg of de hulpverleners, een verschillende toegang te verlenen. Ook hier hangt de flexibele implementatie volledig af van de vereisten in de praktijk. Het programma van MENNEKES energiebolders is dé oplossing waar een robuuste en veilige energiedistributie belangrijk is. Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.