Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

TELETASK domotica oplossingen

Sturen van verlichting

TELETASK biedt u een uitgebreid gamma aan dimmers om zo goed als elk type dimbare verlichting te integreren: LED spots, LED strips, RGB verlichting, DALI-aansluitbare verlichting, verlichting waarvan de lichttemperatuur stuurbaar is... zijn makkelijk te hanteren.

TELETASK zorgt voor een naadloze integratie.

Motorsturingen

Zonwering, gordijnen, rolluiken… het aantal motoren in een woning neemt voortdurend toe. Het is dan ook noodzakelijk om voor ieder type motor een gepaste interface aan te bieden. Zo kan u bijvoorbeeld zonwering sturen op basis van zonlicht en binnentemperatuur.

Muzieksturing

Via het TELETASK bedieningspaneel de muziekinstallatie of de streaming aan- en uitschakelen, het volume wijzigen, de bron selecteren, een voorkeurzender selecteren, een afspeellijst koppelen aan een sfeer… het kan allemaal!

Er zijn op de markt heel wat audiofabrikanten, die elk voor hun gamma de koppelingsmogelijkheden bepalen. TELETASK biedt u een brede waaier aan integratiemogelijkheden om uw multiroom/multisource audiosysteem te integreren. Afhankelijk van wat het gekozen audiosysteem toelaat (vb. Sonos, Heos, Bose, B&O, Yamaha…) kan een integratie via RS232 of over IP verlopen. Biedt uw audiosysteem deze mogelijkheden niet? Geen nood, ook koppeling via klassiek infrarood is perfect mogelijk.

 

HVAC koppelingen

Koppelingen aanbieden met diverse systemen zodat onze klanten een vrije keuze behouden, is cruciaal. TELETASK investeert in samenspraak met fabrikanten dan ook permanent in de ontwikkeling van nieuwe, doorgedreven integratiemogelijkheden.

Zo beschikt TELETASK voor sommige fabrikanten, zoals Daikin en Mitsubishi Electric, over een mogelijkheid om te koppelen via het IP-netwerk. Andere fabrikanten, zoals Mitsubishi Heavy, Toshiba, Sanyo, Panasonic, LG, Fujitsu… bieden dan weer de mogelijkheid om via de Modbus standaard te koppelen.

Vandaag behoren meer dan 150 systemen tot de lijst van door TELETASK ondersteunde producten.

 

Ventilatie

Voor vochtige ruimtes of toiletten is het soms noodzakelijk om de ventilatiesnelheid voor een gezonde leefomgeving te wijzigen naar een 2de of 3de snelheid. Deze logica en voorwaarden worden probleemloos in uw TELETASK domotica-installatie geïntegreerd.

Tijdens de zomer zorgt uw TELETASK systeem er automatisch voor dat de by-pass van uw systeem-D ventilatie uitgeschakeld wordt zodat u energiekosten of airco als dusdanig kan vermijden. Zelf hoeft u hieraan niet te denken; dit doet uw TELETASK systeem voor u.

 

Bediening vanop afstand

Om het even of u thuis bent, om de hoek of waar ook ter wereld, u kunt steeds alle apparaten controleren en besturen vanop uw mobiel toestel of PC. Deze service verloopt veilig en razendsnel, al dan niet extra beveiligd met een paswoord per functie.

Smartphone verloren? Inloggen op uw TELETASK Cloud account volstaat om de app op uw smartphone te blokkeren.

Vanuit uw kantoor het camerabeeld op de oprit bekijken? De deur openen voor een bezoeker? De verwarming aanzetten? De aanwezigheidssimulatie aanzetten? De live verbinding met uw camera’s is een echte meerwaarde en stelt u gerust tijdens uw afwezigheid.

 

Uniek AURUS bedienconcept

U behoudt als klant de keuze welk type druktoets u in uw woning wenst, van simpel tot uitgebreid tot luxe-uitvoeringen. Zo biedt TELETASK de mogelijkheid om te opteren voor het unieke AURUS concept dat verkrijgbaar is in 4 verschillende kleuren. In een tijdloos minimalistisch design in de ‘less is more’ filosofie past het AURUS concept in elk interieur! Bovendien beschikt een TELETASK toetsenpaneel over heel wat bijkomende voordelen. Zo kan in een latere fase een enkelvoudige bediening zonder kap- of breekwerk gewijzigd worden in een 1-, 2-, 4- of 8-voudige bediening of zelfs TFT aanraakscherm en omgekeerd.

 

AURUS-1,-2,-4S EN -4XL

GLASDESIGN MET 1, 2 OF 4 TOETSEN

Dit compacte toetsenpaneel is de perfecte partner in ruimtes met beperkte functies of waar de hoogste eenvoud verwacht wordt. Vergis u niet, naast toetsen met witte LED terugmelding en zachte nachtverlichting, beschikken deze AURUS toetsenpanelen ook over een ingebouwde IR ontvanger voor afstandsbediening, een zoemer voor akoestische melding en een ingebouwde temperatuursensor. Bij de AURUS-2 en -4XL is zowel een horizontale als verticale montage mogelijk. De gekozen montagerichting kan bovendien op elk moment gewijzigd worden.

 

AURUS 2-SENSE

GLASDESIGN MET 2 TOETSEN EN LICHTAFHANKELIJKE BEWEGINGSMELDER

De AURUS-2 SENSE beschikt over dezelfde kenmerken als de AURUS-2 maar is aanvullend voorzien van een bewegingsmelder en geïntegreerde lichtsensor. Ideaal voor toepassing in een toilet, bergingsruimte, inkomhal, nachthal…

 

AURUS 4-TEMP

GLASDESIGN MET 4 TOETSEN EN OLED TERUGMELDING VAN EEN TEMPERATUURSZONE

De AURUS-4 TEMP beschikt, net zoals de AURUS-4S, over 4 aanraaktoetsen met terugmelding. Aanvullend is dit toetsenpaneel voorzien van een klein OLED display als feedback op de klimaatregeling in één temperatuurzone. Hierbij zijn de onderste toetsen voorgeconfigureerd voor het bedienen van de temperatuurzone. Deze voorconfiguratie kan steeds naar wens gewijzigd worden. Het OLED display is voorzien voor de aanduiding van de gemeten temperatuur, de gewenste temperatuur, de ventilatiesnelheid (afhankelijk van type verwarming/airco), de actieve temperatuurpreset (dag – nacht – vorstvrij) en modus (verwarmen – koelen). Dit AURUS paneel is ideaal voor toepassing in een badkamer, slaapkamer, bureel, logeerkamer…

AURUS-OLED

GLASDESIGN MET 8 TOETSEN EN OLED DISPLAY

AURUS-OLED omvat een contrastrijk OLED display, 8 toetsen met witte LED terugmelding, zachte nachtverlichting, ingebouwde IR ontvanger, zoemer en temperatuursensor. Het OLED display toont bij elke toets een icoon en/of korte tekst om gemakkelijk de onderliggende functie te herkennen.
AURUS-OLED beschikt over 4 pagina’s. Een startpagina en 3 extra pagina’s die via 2 verborgen toetsen kunnen geraadpleegd worden. Deze extra pagina’s zijn standaard voorgedefinieerd als sensorpagina, voor bv. temperatuurregeling, een audiopagina en een pagina voor extra functies. Op de audio- en sensorpagina kunnen vanop één pagina meerdere zones bediend worden. Deze configuratie kan tevens naar wens aangepast worden.
Via het OLED display kunnen eveneens energiemetingen, boodschappen en alarmen getoond worden. Zowel horizontale als verticale montage is mogelijk.

AURUS-OLED PLUS

GLASDESIGN MET 8 TOETSEN EN OLED DISPLAY

AURUS-OLED PLUS heeft dezelfde mogelijkheden als de AURUS-OLED maar wordt gekenmerkt door een groter glasoppervlak met extra uitstraling tot gevolg. De AURUS-OLED PLUS leent zich ook perfect voor het opwaarderen van een minder recent type van bedieningspaneel type PENTO, PENTO VFD, LATUS of LATUS LCD op een DoIP centrale naar de veelzijdigheid van de AURUS-familie zonder enig kap-of schilderwerk! De AURUS-OLED PLUS is steeds horizontaal te monteren.

AURUS-TFT

GLASDESIGN AANRAAKSCHERM

Via het AURUS-TFT 4,3” aanraakscherm kan elke functie van het TELETASK systeem beheerd worden. Via een gebruiksvriendelijke, krachtige en logische menustructuur navigeert u moeiteloos naar de gewenste functionaliteit. Deze structuur maakt gebruik van makkelijk herkenbare symbolen voor de bediening. Veel gebruikte bedieningen worden als favoriet op de hoofdpagina geplaatst. Ook IP camerabeelden, verbruiksgrafieken, tijdsklokken, boodschappen en alarmen kunnen gevisualiseerd en, wat de tijdsklokken betreft, ook gewijzigd worden. RGB-multikleuren verlichting is via een keuzewiel makkelijk instelbaar. Optioneel kan de AURUS-TFT gecombineerd worden met een design telefoon om als volwaardige videofoon binnenpost te fungeren.

Veiligheid

Voorwaardelijke functiekeuze

U verlaat de woning en activeert het alarm. U hoeft zich geen zorgen meer te maken want niet alleen alle gevaarlijke toestellen worden onmiddellijk uitgeschakeld maar ook worden ramen gesloten en lichten gedoofd.
Na enkele minuten krijgen alle bewegingsdetectoren, die normaal de verlichting aansturen, een nieuwe functionaliteit.
Wordt tijdens uw afwezigheid beweging gedetecteerd, dan ontvangt u onmiddellijk een bericht op uw mobiel telefoontoestel. U start de visualisatie op uw smartphone/tablet en verifieert of u op de camera iets abnormaals vaststelt. Een vreemde in de woning! U bewaart een foto van het camerabeeld in uw smartphone/tablet en verwittigt de hulpdiensten.

 

Paniektoets

U ligt rustig te slapen en bent alleen thuis. Uw geliefde is nog buitenshuis voor een belangrijke vergadering. Opeens wordt u gewekt door het geluid van een brekend glasraam! U drukt onmiddellijk op de paniektoets waardoor de verlichting in de tuin aanknipt, de gordijnen beneden worden geopend en het licht binnen gaat knipperen. De mogelijk ongewenste bezoeker is nu van buitenaf zichtbaar en slaat op de vlucht.
Ondertussen rinkelt de telefoon al want uw geliefde heeft een bericht met de paniekmelding ontvangen.

 

Branddetectie

In de diepste fase van uw slaap ontstaat in een oud elektrisch toestel plots een defect met brand tot gevolg! De rookdetector beneden slaat alarm en is godzijdank ook aan uw domoticainstallatie gekoppeld.
Alle bedieningspanelen doorheen de woning gaan terstond zoemen en geven de melding “BRAND!!!”.
Niet alleen het licht in de slaapkamer maar ook dat van uw vluchtweg springt aan. U werd tijdig gewekt!

Ondertussen pakt uw TELETASK installatie ook de mogelijke bron aan door meteen alle stopcontacten spanningsloos te schakelen.

 

Aanwezigheidssimulatie

U geniet van een tropische cocktail aan een zonovergoten strand in een zuiders paradijs? Thuis valt daar niets van te merken. Dankzij de aanwezigheidssimulatie heeft uw woning een bewoonde indruk en zorgt uw slimme woning ervoor dat uw tuinbesproeiing haar werk doet.

 

Berichten

Uw puberende dochter is naar een feestje. Ze voelt zich al te groot om nog afgehaald te worden. U bent bezorgd en ligt rusteloos heen en weer te woelen in uw bed. Wanneer ze stilletjes thuiskomt, ontvangt mams, bij het openen van de huisdeur met haar toegangskaart, op het bedieningspaneel de geruststellende boodschap dat ze thuis is. Bent u buitenshuis, dan kan u de boodschap ook op uw smartphone ontvangen.

 

Sferen

Na een vermoeiende werkweek brengt u met één enkele bediening de hele woonkamer in de gewenste sfeer. De verlichting zorgt voor een warme, aangename gloed, door de luidsprekers weerklinkt uw favoriete rustgevende muziek, de gashaard brandt en de gordijnen worden gesloten.

Uw kleine bengel wordt midden in de nacht wakker. Met één druk op de toets schakelt u de nachtverlichting in. De slaapkamervloer en de gang worden zacht verlicht via oriëntatie LED verlichting zodat u, net ontwaakt, niet wordt verblind.

 

“Alles uit” functie

U verlaat de woning en activeert uw alarminstallatie. Uw domoticainstallatie wordt door het alarmsysteem hiervan op de hoogte gebracht en zal meteen de “alles uit” sfeer activeren. Ramen worden gesloten, lichten worden gedoofd, audio/video wordt uitgeschakeld en gevaarlijke toestellen zoals een strijkijzer, fornuis en oven worden meteen van het net ontkoppeld.

Gebruik van een scenario

Na een gezellige avond gaat u slapen. Bij het verlaten van de woonkamer activeert u de sfeer “gaan slapen”. Het licht in de gang, traphal en badkamer wordt onmiddellijk ingeschakeld. Nagenietend van de fijne avond stapt u de badkamer binnen, enkele minuten later wordt het licht in de leefruimte gedoofd, na enige tijd automatisch gevolgd door het licht in de hal beneden.

 

Bewegingsdetectie

Eén van de kinderen loopt achteloos het toilet uit om snel verder te spelen. De deur van het toilet staat nog open en het licht brandt. Gelukkig stelt uw TELETASK installatie via een bewegingsdetector vast dat er niemand meer in het kleinste kamertje aanwezig is. Het licht wordt gedoofd en de toiletventilatie gaat even op een hogere snelheid draaien.

 

Zacht ontwaken

‘s Morgens wordt u geleidelijk gewekt door het licht dat volgens het natuurlijk patroon zachtjes in intensiteit toeneemt. De radio begint stilletjes te spelen. Na een aangenaam ontwaken start u goedgezind een nieuwe dag.

Padverlichting

U kan de slaap niet vatten en loopt even naar de badkamer voor een glaasje water. De bewegingsdetectoren zorgen ervoor dat het licht in de gang en de badkamer automatisch en zacht worden aangestoken en nadien worden gedoofd.

 

Meldingen en boodschappen

U heeft net een lekkere maaltijd klaargemaakt. Eén druk op de toets zorgt ervoor dat de bedieningspanelen op de kinderslaapkamers de kinderen verwittigen: de bedieningspanelen zoemen en op het display verschijnt de melding “Aan tafel”.

 

 

Spraaksturing

Bent u aan het luieren en lijkt de bediening te veraf? Geen probleem! Met de optionele spraaksturing kan u de verlichting, gordijnen, zonwering, temperatuur, muziek… besturen.

Wil u een nieuwe wektijd instellen of een melding ontvangen om tijdig te vertrekken om de kinderen van school op te halen? Meld het gewoon aan je spraakassistent en deze geeft je op het juiste ogenblik een geheugensteuntje of wekt je uit je slaap.

Op het werk

Wanneer u ‘s morgens achter uw bureau plaatsneemt is de verlichting iets heller om de dag fris en geconcentreerd te beginnen. Naar het einde van de werkdag toe, wordt het licht zachter en geler van kleur om een goede nachtrust te garanderen.

 

Toegangscontrole

Via een geïntegreerde toegangscontrole conform de hoogste veiligheidsstandaard tilt het TELETASK systeem uw comfort en uw veiligheid naar een nog hoger niveau.

Via deze integratie wordt bepaald wie en wanneer de woning kan betreden. Toegang wordt één met uw andere domotica functies. Niet alleen een poort of deur kan u hiermee openen maar meteen zal bijvoorbeeld de automatisch afgesloten watertoevoer terug geopend worden. Ook kan de verwarming/koeling naar haar standaardinstellingen gaan, de om veiligheidsredenen afgeschakelde stopcontacten komen terug onder spanning, de ventilatie komt op de juiste stand enz. Dankzij uw TELETASK systeem krijgt u steeds het beste comfort, de hoogste veiligheid en gaat er geen energie verloren.

U wenst een sms te ontvangen wanneer de kinderen, de tuinman of de poetsvrouw aankomen? U wenst via uw smartphone, tablet of PC na te kijken wie zich heeft aangemeld en wanneer? U wenst dat de poetsvrouw enkel binnen een welbepaald tijdskader de deur kan openen en bovendien enkel wanneer u niet op vakantie bent? U wenst ook graag een wekelijks overzicht via mail te ontvangen? TELETASK bezorgt het u allemaal!

Bij verlies van een toegangskaart of -tag hoeft u bovendien geen sloten te wijzigen maar volstaat het om de kaart of tag softwarematig via uw Cloud account te verwijderen. U krijgt daarvoor een beveiligde internetpagina waar u in enkele seconden de toegangsrechten kan aanpassen. Heeft u een nieuwe poetsdienst of ramenwasser? U logt eenvoudig in op uw Cloud account en geeft toegangsrechten voor de afgesproken tijdstippen.

Energiebeheer

Hoeveel energie produceert en verbruikt u zelf en wanneer? Uw TELETASK installatie visualiseert alles overzichtelijk in een vergelijkend geheel zodat u bewust wordt van uw verbruikspatroon. Misschien kan u zo bezuinigen door bijvoorbeeld het tijdstip waarop u de vaatwasser gebruikt, te wijzigen? TELETASK helpt u uw verbruik en eigen energieproductie optimaal in balans te brengen!

 

Automatisch besparen bij afwezigheid

Uw TELETASK installatie zorgt ervoor dat tijdens uw afwezigheid in uw woning geen onnodige energie verbruikt wordt. Naast de verlichting wordt ook de koeling, verwarming, enz. intelligent gestuurd.

Verliezen beperken

U opent graag eens een raam in de slaapkamer. Geen zorg, de verwarming/koeling/ventilatie gaat meteen naar een energievriendelijke stand, tot iemand het raam terug sluit.

 

 

Comfortabele en energiebesparende verlichting

Met LED verlichting kan energie bespaard worden. In kantoren gaat TELETASK nog een stap verder door het gebruik van ‘Daglicht sturing’. Dit zorgt er op kantoor voor dat de sterkte van het licht op uw werkoppervlak constant blijft in combinatie met het steeds veranderende daglicht. Bij felle zonneschijn kan de verlichting gedimd worden; vanaf valavond mag er dan weer meer verlichting zijn.

 

Zonering van uw verwarming

Heeft u de badkamer graag lekker warm maar vergeet u om de gevraagde temperatuur bij het verlaten te verlagen? Geen nood, u heeft de verwarming op uw TELETASK domotica gekoppeld. Niet langer een volledige verdieping of de volledige woning wordt via één thermostaat gestuurd. In iedere ruimte zit een bedieningspaneel met een onzichtbaar geïntegreerde temperatuursensor.

In combinatie met zone-ventielen kan u de gevraagde temperatuur en het tijdstip waarop u die wenst, per ruimte bepalen. Zo wordt ook de badkamerbehaaglijk warm op de gevraagde tijdstippen terwijl er in de tussenperioden voor energiebesparing wordt gezorgd. Maximaal comfort via een minimaal verbruik.

 

 

Met TELETASK is je BEN-woning klaar voor de toekomst!

De hedendaagse Bijna Energie-Neutrale woning (=BEN) heeft nood aan een intelligente sturing. Huizen die vandaag de dag gebouwd worden, zijn sterk geïsoleerd waardoor deze in de zomer snel opwarmen en ruimtes makkelijk oververhitten. Zo is het oncomfortabel leven tijdens de zomer of bent u verplicht tot het aanschaffen van een aircosysteem met een extra investering en energieverbruik als gevolg. TELETASK biedt hiertegen de ideale oplossing. Dankzij de slimme sturing van uw zonweringen zal het systeem automatisch de zonnestralen buitenshuis houden om zo oververhitting te voorkomen.
Anderzijds wordt de overdag opgestapelde warmte in de woning ‘s nachts via de by-pass van het ventilatiesysteem ontladen (nachtkoeling). Dit resulteert in een permanent aangenaam binnenklimaat aan de laagst mogelijke energiekost. TELETASK biedt u deze mogelijkheden aan en kan samen met u de meest ideale (BEN)-woning creëren.