Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Tunnels: een veilige rit tegen een hoog tempo

Tunnelinstallaties zijn in veel opzichten een bijzondere technische uitdaging. De hoogste eisen worden bijvoorbeeld op electro-apparatuur in spoorwegtunnels gesteld. Voor spoorpassages met een snelheid tot 300 km/h, worden zij extra belast door verscheidene drukveranderingen. Alle componenten die direct in de tunnel zijn geïnstalleerd, moeten voldoende weerstand bieden met betrekking tot aërodynamische invloeden.

MENNEKES heeft hiervoor speciale apparatuur, die betrouwbaar kan worden ingezet voor de inzet van elektrische apparatuur in het kader van de hulpverlening en voor de verlichting van een site bij ongeval. Op dezelfde manier heeft MENNEKES ook oplossingen in haar gamma voor de stroomtoevoer voor de noodverlichting van de spoorwegrails in de tunnels.

Voor de AMAXX ® contactdooscombinaties zijn de nodige goedkeuringen voor o.a. xxx NMBS? De Gotthard tunnel is één van de bekendste tunnels waar de MENNEKES contactdooscombinaties veilig en probleemloos functioneren.

Veiligheid blijft altijd de hoogste prioriteit in spoorwegtunnels. In het geval van nood zijn de hulpverleners afhankelijk van de noodzaak om betrouwbaar en snel toegang tot stroom te vinden, zelfs voor zware apparatuur. MENNEKES biedt de optimale oplossing met AMAXX ® combinaties. Als oplossing op maat kan de AMAXX ® contactdooscombinaties van MENNEKES worden uitgerust met verschillende stopcontacten die aan uw behoeften voldoen.

CEE en Schuko ® stopcontacten evenals stroomonderbrekers kunnen zeer flexibel worden gecombineerd met de site-gebonden eisen. Naast een optimale bescherming bieden het transparante venster een snel overzicht en toegang. MENNEKES biedt de juiste oplossingen voor het veiligheidsverlichtingssysteem in tunnels.

EverGUM® Tunnel stroomvoorziening

Groen licht voor uw onderhoudswerkzaamheden.

Contactmateriaal voor toepassing voor het spoorwegnet met gelijkstroom vergt speciale vereisten. Ook hiervoor biedt MENNEKES de ideale oplossing. In vele steden en metropolen van de wereld worden door klanten voorgestelde oplossingen met succes ingezet. Voor het metronet zijn de onderhoudswerken van cruciaal belang. De hoge flexibiliteit in de uitrusting van AMAXX® contactdooscombinaties met naar wens stopcontacten, schakelaars, relais, detectoren en andere functies is heel belangrijk om zo een oplossing op maat te kunnen aanbieden. Dankzij het modulaire ontwerp van onze AMAXX® behuizing kan ook een gebruiksvriendelijke verbindingsruimte worden voorzien voor grotere kabeldoorsnedes. Onze combinaties zijn zeer eenvoudig te monteren dankzij de instelbare bevestigingsrails en scharnierende behuizingsdeksels. Om een hoog veiligheidsniveau voor de gebruiker te garanderen, bouwt MENNEKES speciale beveiligingsschakelaars in haar combinaties in.

In het geval van de contactdooscombinaties biedt MENNEKES een verscheidenheid aan verschillende oplossingen aan, afgestemd op de specifieke eisen van het project. Zo kunnen combinaties uit AMELAN® worden gebruikt om hoge mechanische, thermische en elektrische eigenschappen met uitstekende chemische weerstand en dimensionale stabiliteit aan te sluiten. Voor toepassing in gebieden waar het gebruik van agressieve stoffen speciale eisen stelt aan het materiaal, biedt AMELAN® een hoge resistentie tegen brandstoffen, oliën en vetten, verdunde zuren en basen, reinigingsmiddelen en de meeste waterige zoutoplossingen. De behuizing van de EverGUM ® combinaties bestaat echter uit een massief rubbermengsel. Het materiaal heeft ook een hoge impact- en kruipstroomweerstand. De EverGUM ® combinaties zijn verkrijgbaar in twee verschillende behuizingsgroottes en naar keuze in signaalgeel of zwarte kleur.