Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Doordachte oplossingen voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen, verpleegtehuizen, seniorenresidenties en vergelijkbare instituten stellen natuurlijk bijzondere eisen aan de elektrotechnische installatie, zowel met het oog op functies als op hygiëne. JUNG biedt u hier diverse oplossingen, van antibactrieel schakelmateriaal en speciale contactdozen tot noodoproepsystemen.

 

Sproeineveldicht

Veilig reinigen: speciaal voor de bijzonder hoge hygiëne-eisen in ziekenhuizen en verpleegtehuizen heeft JUNG sproeineveldichte tekstvelden op de markt gebracht voor specifieke programma's. Deze vormen een eenheid met de ramen en verhinderen het binnendringen van water of schoonmaakmiddelen in het tekstveld en de daarmee samenhangende beschadiging van de teksten. Naar keuze kunnen zij met of zonder achtergrondverlichting gekozen worden, waarbij de achtergrondverlichting de  leesbaarheid in een donkere patiëntenkamer ten goede komt. 

Meer over Sproeineveldicht

Antibacterieel

Het gevaar van overdracht uitsluiten: daar waar veel mensen bij elkaar komen is ook het gevaar van infectie bijzonder groot. Het aanraken van een lichtschakelaar kan al voldoende zijn, want deze kan een overdrachtshaard vormen voor bacterieën, virussen en ziektekiemen. Het speciale schakelaarprogramma AS 500 antibacterieel biedt hier een actieve blokkade tegen de overdracht van gevaarlijke micro-organismen. De speciale werkstoftechnologie ontdoet de ziektekiemen van hun voedingsbodem en remt zo succesvol de vermeerdering van bacteriën en schimmels. Daartoe worden als innovatieve productontwikkeling echte zilverionen verwerkt in het Duroplastmateriaal. De antibacteriële eigenschappen stoppen de reproductie en mutatie van de bacterie. Zo vermindert ook direct de kans dat zich nieuwe, resistente, bacteriestammen kunnen ontwikkelen. De vormgeving van AS 500 antibacterieel is identiek aan die van het standaardprogramma AS 500, waardoor ook aanpassingen achteraf eenvoudig zijn.

Meer over AS 500 antibacterieel

Oriëntatie en identificatie

Systeem in oriëntatie: in de uitgestrekte en soms verwarrende omgeving van een ziekenhuis hebben patiënten en bezoekers behoefte aan duidelijke en heldere informatie om probleemloos de weg te vinden. Informatiebordjes en lichtsignalen met moderne led lichttechniek regelen hier doelmatig de bewegwijzering. Of de weg naar de juiste afdeling, of in het restaurant, of de aanduiding van de operatiekamers of de patienteninformatie in de wachtkamer: kleurig verlicht en met teksten of duidelijke pictogrammen, springen de JUNG ledcomponenten direct in het oog. En opdat het personeel altijd meteen ziet welk apparaat op welke contactdoos moet worden aangesloten en welke schakelaar wat activeert, zorgen verlichte tekstvelden hier voor optimale identificatie, die ook in het donker direct goed leesbaar is.

Meer over Oriëntatie en Identificatie

MiVa-set

Als een patiënt hulp nodig heeft: of als noodoproep vanuit toiletten en in badkamers of als zusteroproep vanuit de kamer, het noodoproepsysteem is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven voor communicatie tussen personeel en patiënten. Met de doordachte JUNG MiVa-set wordt, dankzij optische en akoustische signalen, zeker gesteld dat in geval van nood snel hulp komt. Daarbij wordt de techniek van leidende fabrikanten van zusteroproepsystemen aangeboden in de JUNG designprogramma's, zodat de elektrotechnische installatie in patiënten- en personeelskamers in eenduidige vormgeving kan worden uitgevoerd. 

Meer over Noodoproepsystemen

Speciale contactdozen

Veiligheid heeft in ziekenhuizen prioriteit, ook bij het aansluiten van elektrische apparatuur: of met potentiaalvereffening in operatiekamers, of voor een specifieke stroomkring of met functioneringslicht voor het bewaken van de spanning – met de speciale contactdozen biedt JUNG ook hier moderne techniek, die voldoet aan de relevante normen en een hoge mate aan comfort en veiligheid biedt aan patiënten en personeel.

Meer over Speciale contactdozen en - schakelaars 

Deuropener

Maakt de weg vrij: bij het verplaatsen van bedden en rolstoelen door de gangen van een kliniek heeft men meestal geen handen meer vrij om deuren te openen. Een eenvoudige oplossing is de zgn. "elleboogtaster“. Met zijn grote bedienoppervlak is deze gemakkelijk in het voorbij gaan te bedienen en opent zo comfortabel de automatische deuren. Zo wordt de weg gemakkelijk vrij gemaakt en kan het personeel zijn concentratie volledig op de patiënt richten.

Meer over deuropenertasters

Toegangscontrole

Deurbediening in JUNG design: veel bekende fabrikanten van automatische deursystemen en toegangscontrolesystemen bouwen bij voorkeur JUNG componenten als bedienelementen in hun installaties in. Daarmee krijgen alle producten en systeembouwstenen een eenduidig uiterlijk, dat naadloos in de rest van het interieur van de kliniek kan worden geïntegreerd.