Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DEHNguard ACI

21/08/2018

Coming soon

DEHNguard ACI – Advanced Circuit Interruption
Overspanningsbeveiliging met een geavanceerde afschakelinrichting.

Enkele jaren terug bracht DEHN als eerste de overspanningsbeveiliging DEHNguard CI op de markt waarin de voorzekering werd geïntegreerd in de beveiligingspatronen. Hierdoor werd een bijkomende voorzekering overbodig. Deze technologie heeft DEHN verder verfijnd. Dankzij de nieuwe ACI technologie - de geavanceerde interne afschakelinrichting in overspanningsafleiders - wordt de veiligheid van uw elektrische installatie nog verder verhoogd.

DEHNguard ACI, de nieuwe Type 2 overspanningsbeveiliging, is uitgerust met een geïntegreerde schakelaar-vonkenbrugcombinatie en vervangt de functie van de voorzekering. Naast de reeds gekende voordelen van DEHNguard CI - besparing van tijd, materiaal en plaats in het verdeelbord, biedt de ACI technologie extra voordelen.

De geïntegreerde ACI technologie biedt in vergelijking met de DEHNguard CI-versie nog volgende extra voordelen:

  • Eenvoudig dimensioneren én plaatsen: een kabelsectie van 6mm² volstaat onder alle omstandigheden.
  • Weerstand tegen tijdelijke overspanningen (TOV): ook wanneer de spanning tijdelijk verhoogt ten gevolge van een fout in de installatie (vb. bij nulgeleideronderbreking) blijft DEHnguard ACI operationeel. Hogere beschikbaarheid van de overspanningsbeveiliging, hogere beschikbaarheid van de elektrische installatie.
  • Lekstroomvrij: langere levensduur van de overspanningsbeveiliging. Tijdens isolatiemetingen tot 500V dienen bovendien de beveiligingsmodules niet uitgeplugd te worden.
  • Selectiviteit tov voorgeschakelde beveiliging: wanneer een overspanningsafleider einde levensduur is zal de interne afschakelinrichting reeds aanspreken bij een lage stroom. Hierbij zal de stroomopwaarts geplaatste beveiliging niet aanspreken wat resulteert in een hogere bedrijfszekerheid/beschikbaarheid van uw elektrische installatie.

 Leverbaar vanaf december 2018.

Geschreven door Cédric Ryckaert