Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DEHNventil: half zo groot, even krachtig

23/08/2021

Future-proof

De nieuwe DEHNventil vervangt moeiteloos oudere, gelijkwaardige apparaten en garandeert zo ook compatibiliteit in de toekomst. Bovendien zijn nu alle DEHNventil-varianten voorzien van een meldcontact, wat de productselectie veel makkelijker maakt.

Plaatsbesparend

De vernieuwde DEHNventil is slechts half zo groot als zijn voorganger. De benodigde ruimte van 4 (DIN)-modules en optionele zijmontage zorgen voor meer flexibiliteit. Dankzij de vrijgekomen extra ruimte is er nu plaats voor een makkelijkere montage van componenten, alsook voor toekomstige eisen en componenten.

Krachtig

De meerpolige, modulaire combi-afleider type 1+2+3 beveiligt installaties tegen bliksemstromen en overspanningen met slechts één module in een compacte bouwvorm. Daarnaast beschikt hij over een volgstroom-doofvermogen tot 100 kAeff.

Betrouwbaar

De gemonteerde RAC-vonkenbrug reageert bliksemsnel en overtuigt door zijn minimale netvolgstroom. Dat betekent maximale veiligheid en een optimale bescherming van elektronische installaties en systemen.

Compacte techniek die aan uw eisen voldoet

Voor industriële toepassingen of bij hoge technische vereisten is DEHNventil de beste keuze.

De toepassingsmogelijkheden op een rijtje:

  • Industrie

    In industriële omgevingen met hoge transformator-/kortsluitstromen is een krachtige, compacte overspanningsbeveiliging cruciaal. Met de juiste overspanningsbeveiliging voorkomt u uitval.
  • Ziekenhuizen

    Op die plaatsen waar technologie elke dag levens redt, moet aan de hoogste eisen voor overspanningsbeveiliging worden beantwoord. Speel op zeker en vertrouw op de marktleider met zijn buitengewoon krachtige vonkenbrugtechnologie.
  • Datacenters

    Het ononderbroken beschikbaar zijn van data is het fundament van het dagelijkse leven. Een krachtige bliksem- en overspanningsbeveiliging vormt een belangrijk element van een alomvattend beveiligingsconcept.
  • Logistieke centra

    In tijden van Logistiek 4.0 is Same Day Delivery eerder norm dan uitzondering. Tegenwoordig verwachten klanten dat bestellingen binnen de kortst mogelijke tijd geleverd worden. Met de gepaste overspanningsbeveiliging voorkomt u vertragingen of zelfs uitvaltijden.
  • Gasinstallaties

    Het probleemloze transport en de vlotte toevoer van gas bewaken, installaties en personen beschermen: met een uitgebreid beveiligingsconcept tegen bliksem en overspanningen bent u gerust.

De digitale gids voor bliksembeveiliging

De Lightning Protection Guide is het toonaangevende naslagwerk voor bliksem- en overspanningsbeveiliging, dat u uitvoerige info biedt over o.a. voorschriften, normen, basisprincipes voor projectontwerp, installatievoorbeelden en beschermingssuggesties.
>>> Download de Lightning Protection Guide hier

Kleiner, sterker, veiliger. The original, since 1983.

DEHN is al 111 jaar marktleider en zet met haar producten nieuwe normen. De vernieuwde DEHNventil is nog maar half zo groot als zijn voorganger. Met een inbouwgrootte van maar 4 (DIN-)modules en een geïntegreerd meldcontact garandeert deze vierde generatie combi-afleider type 1+2+3 ondanks zijn kleine omvang het maximale vermogen en de hoogste beveiligingsgraad.

Moeiteloos, met vol vermogen

Meer plaats in de verdeelkast

Geen overvolle verdeelkasten: dankzij zijn beperkte omvang laat DEHNventil nog voldoende ruimte voor andere componenten. Deze extra ruimte maakt bovendien de installatie van de DEHNventil en de aangrenzende componenten makkelijker.

Flexibele inbouwruimte

Benut de vrije ruimte optimaal: het compacte design maakt ook zijmontage mogelijk. Op die manier is het erg eenvoudig om een kabellengte van slechts 0,5 m aan te houden.

Snelle vervanging van modules

Met het uitwerpmechanisme kan het volledige insteekblok snel en eenvoudig gedemonteerd worden. Een heuse tijdswinst bij het vervangen van modules!

Minder onderhoud

Nadat de single-module vervangen is, beschikken alle beveiligingspaden opnieuw over het volledige vermogen. Daarenboven kan u dankzij het ingebouwde meldcontact met 24/7-monitoring het onderhoud efficiënter plannen.

Minder kosten

Met de combi-afleider type 1+2+3 vervallen de kosten voor andere apparaten en de montage ervan. Daarom volstaat een kleinere energieverdeler dikwijls al. Dankzij de compactere vorm worden er bovendien transport- en opslagkosten uitgespaard.

Eenvoudige keuze

Dankzij het geïntegreerde meldcontact waarmee elke variant is uitgerust, vindt u probleemloos de passende DEHNventil voor uw eisen. Deze all-in-one-oplossing beschermt elektrische installaties en systemen binnen een beveiligingsbereik van 10 m kabellengte.

Een variant voor elke toepassing! DEHNventil is beschikbaar in de volgende 5 varianten:

Kies nu voor de nieuwe generatie DEHNventil! Raadpleeg hier de conversietabel.

Geschreven door Cédric Ryckaert