Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG F 10 – slimme functies, stijlvol design

De F 10 schakelaar, de nieuwe Smart Home bediening van JUNG, werkt net zoals een conventionele schakelaar mét intelligente KNX techniek.

De nieuwe KNX F 10 schakelaar, gekenmerkt door een intuïtieve en veelzijdige bediening, beschikt zowel over een druktoets- als een wipfunctie. De druktoetsen Standaard en Universeel schakelen en dimmen verlichting, sturen jaloezieën en nog veel meer. Daarbij zijn hun individuele schakelpunten door het geavanceerde bedienconcept op meerdere manieren invulbaar, wat tal van mogelijkheden biedt voor de bediening van de Smart Building. Zo combineert de F 10 KNX schakelaar talrijke functies in één elegant design én volledig versleuteld, dit laatste via KNX Data Secure. Dankzij de future-proof hardware kan deze F 10 zonder beperkingen met de ETS Service app worden geüpdatet.

KNX F 10 met druktoetsfunctie

Eén druktoets, één functie: met slechts één druk op de schakelaar wordt bijvoorbeeld de verlichting aan- en uitgeschakeld. Heel eenvoudig, net als bij een traditionele schakelaar.

KNX F 10 met wipfunctie

Met de wipfunctie bedient men bijvoorbeeld de rolluiken intuïtief: drukt men onderaan de schakelaar, dan gaan de rolluiken neerwaarts; drukt men bovenaan de schakelaar, dan gaan ze omhoog.


De F 10 in de uitvoeringen Standaard en Universeel beschikt o.m. over een energiebesparingsmodus. Daarenboven heeft de uitvoering Universeel een temperatuursensor, RGB statusled, alarmmelding, vergrendelingsfunctie en HSV-kleursturing.

De JUNG KNX F 10 is beschikbaar in de A-, AS-, CD- en LS-reeksen. Dankzij de uitgebreide keuzemogelijkheden aan vorm, kleur en hoogwaardige materialen past de F 10 met haar slimme functies en stijlvol design in elk interieur.

Bekijk de KNX F 10 schakelaar in onze e-catalogue

Ontdek de belangrijkste eigenschappen in dit filmpje:

Geschreven door Danny Rogge