Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG HOME: werking en extra functies

JUNG HOME, de revolutionaire én tegelijkertijd eenvoudige Smart Home oplossing die het comfort en de veiligheid van de klassieke elektrische installatie in de woning naar een hoger niveau tilt. 

Hoe werkt JUNG HOME?

Belangrijk: JUNG HOME vergt geen extra bekabeling!

  • Alle componenten communiceren draadloos met elkaar via de veilige radiostandaard Bluetooth® Mesh SIG.
  • Deze staat garant voor een uitgebreide draadloze dekking.
  • Alle op het elektrisch 230 V net aangesloten apparaten zoals bijvoorbeeld drukknoppen, kamerthermostaten of stopcontacten fungeren terzelfdertijd als zenders en ontvangers.
  • In het JUNG HOME systeem wordt het conventionele stopcontact uit de traditionele 230 V-installatie uitgerust met een slimme afdekking zodat dit stopcontact omgetoverd wordt tot een intelligent controlepunt.
  • Zo versterken alle JUNG HOME componenten de binnenkomende radiosignalen en geven ze opdrachten onderling door. Deze radiosignalen vormen als het ware een soort knooppuntennetwerk.

JUNG HOME in een oogopslag.
Verlichting, zonwering, temperatuur: JUNG HOME bestaat in principe uit basiselementen, afdekkingen en wandcontactdozen. Lokaal met elkaar verbonden via Bluetooth® Mesh.

JUNG HOME modulair

Je kan heel eenvoudig starten met de opzet van het JUNG HOME systeem met bijvoorbeeld de installatie van een stopcontact of drukknop uit het gamma JUNG HOME. Dit kan dan stap voor stap uitgebreid worden, van kamer tot kamer of van verdieping tot verdieping.

JUNG HOME met slimme stopcontacten en draadloze drukknoppen

Het JUNG HOME stopcontact vervangt conventionele stopcontact-inzetstukken en maakt directe schakeling van de stroomverbinding mogelijk via drukknoppen, de app en het stopcontact zelf. Een multi-gekleurde verlichte bedieningsknop geeft de activiteit aan. 

Een contactdoos voor voedingsaansluiting is niet altijd beschikbaar op de gewenste bedieningspunten. Hier bieden de JUNG HOME-drukknoppen met battterijvoeding de oplossing. Dankzij hun kleefstrook zijn ze vrij positioneerbaar op alle gladde oppervlakken, zelfs op badkamerspiegels en keukenkasten. Als alternatief kunnen meervoudige afdekramen bestaande bedieningspunten aanvullen zonder montage van extra inbouwdoos. Dat staat garant voor maximale functionaliteit met minimale montage-inspanning. Dankzij JUNG HOME wordt kap- en breekwerk overbodig.

JUNG HOME bediening via de app met voice control

De JUNG HOME-app voor Android en iOS is gratis in de app-stores downloadbaar. In een paar klikken stel je als installateur het systeem in voor gebruik voor je klanten-eindgebruikers. Grote voordeel hierbij is dat alle partijen dezelfde app gebruiken: de installateur om de kamers en scènes te configureren; de gebruikers voor de dagdagelijkse bediening via smartphone of tablet. Een belangrijk gegeven is dat de configuratie via een versleutelde Bluetooth verbinding gebeurt.

  • Via de duidelijke menu’s in de app behoudt de gebruiker vlot het overzicht en de controle over bijvoorbeeld zonwering, verlichting en temperatuur.
  • Met het interne geheugen kunnen 16 programmeerbare timerprogramma’s ingesteld worden, inclusief astrofunctie en automatische aanpassing aan zomer- en wintertijd.
  • Bovendien kan het systeem steeds verder meegroeien: functies kunnen per kamer toegevoegd of aangepast worden, volledig naar wens van de gebruikers. 
  • Het stopcontact JUNG HOME Energy meet bovendien het stroomverbruik voor intelligent energiebeheer, automatische standby-uitschakeling inbegrepen. Alles is eenvoudig instelbaar via de JUNG HOME-app.
  • De optionele JUNG HOME Gateway verbindt het lokale, versleutelde JUNG HOME-radionetwerk met de buitenwereld. Het is gecertificeerd door het VDE-instituut en draagt het keurmerk Smart Home - Informatiebeveiliging Getest. De gateway zorgt voor de verbinding tussen het lokale Bluetooth-mesh en de veilige JUNG Cloud. Hierdoor kunnen cloud-gebaseerde internetdiensten zoals Amazon Alexa en Google Home probleemloos met JUNG HOME-apparaten communiceren. 
  • Daarenboven behoort ook de integratie met Samsung SmartThings tot de mogelijkheden. Dankzij de integratie in het fabrikantennetwerk WORKS WITH Mediola® kunnen gebruikers IoT-geschikte producten aan hun woning koppelen en bedienen met JUNG HOME-drukknoppen.

In de e-cataloog is dit uitgebreide gamma volledig terug te vinden. Ontdek hier de intelligente stopcontacten!

Geschreven door Joppe Coopman